Vezető hír

Szombaton lesz Balzsay első címvédése!

Szombaton lesz Balzsay első címvédése!
A jelenleg aktív profi bokszolók közül a messze legharciasabb fighter Balzsay Károly védheti meg első ízben nem régiben megszerezett WBO koronáját. A magyar nagyközépsúlyú világbajnok az Új-Zélandi Maselino Masoe ellen lép ringbe.

Masoet a bokszrajongók biztosan jól ismerik, hiszen 2006-ban két nagyon kemény csatát vívott a WBA világbajnoki címekért még középsúlyban. Az elsőn Felix Sturm ellen címet próbált védeni, ami nem sikerült és tizenkét menetben kapott ki pontozással, igaz az egyik ítész 115-113-ra adta a meccset, ami nem jelent teljes mértékben egyértelmű német fölényt. A későbbiekben WBA eleminatori találkozón Randy Griffin ellenében nem sikerült győzelmet aratnia.Masoe rövid ideig viselhette a WBA övet

2007-ben jött a súlycsoportváltás és egy rövid KO győzelem. A következő találkozó, amit 2008 februárjában vívott viszont egy olyan mérkőzése volt a negyvenkét éves kihívónak, amiből már némi konzekvenciát le tudunk vonni a tekintetben, hogy milyen veszélyt jelenthet Masoe, Balzsayra. Az Új-Zélandi ugyanis attól a William Gare-tól kapott ki KO-val, akit Kótai Mihály még nagyváltósúlyban vert meg hazánkban, mikor is WBC nemzetközi-bajnok lett. Annak ellenére, hogy az ökölvívás azon egyik sportágak közé tartozik, amiben bármi megtörténhet, sima és egyértelmű címvédésre is számíthatunk, ha Károly 100%-os állapotban lép a szorítóba. Márpedig miért ne lépne?Balzsay Károly már megszerezte élete álmát

Itt kell megjegyezni, hogy pont Balzsay azaz ökölvívónk, akinek a profi karrierbe való beilleszkedése talán a legjobban sikerült a hazai bunyósok közül. Intelligenciája és küzdeni tudása pedig a világbajnoki címig „vezényelte”. A WBO magyar világbajnoka minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami Németországban az eredményességhez és a népszerűséghez is kell. Balzsay kifejezetten lelkesen és nagy akarással küzd a meccsein, ráadásul ütőerejének köszönhetően látványos, közönség szórakoztató KO-kal vetette magát észre. Most ezt az utat tovább folytathatja, hiszen klasszisokkal komolyabb kihívók ellen is eredményes lehet majd, mint sok csapattársa. Úgyhogy Erdei Zsolt mellett úgy érezni, mintha a friss világbajnokba jobban bízna csapata, ami minden jó érzelmű emberbe az egyik szemem sír a másik nevet érzést okozza. Mindenesetre büszkék lehetünk Karcsira, aki remélhetőleg ismét látványos WBO világbajnoki mérkőzést produkál szombaton este.

Sajtónyilatkozatok:

Balzsay Károly, a címvédő: - Amióta megszereztem az övet, lazább lettem, mert elértem a célomat. Nagyon jó kedvvel vágtam bele a felkészülésbe, és nagyon motiváltan várom a Masoe elleni küzdelmet. Boldogan vetem bele magam a szombati küzdelembe.

Maselino Masoe, a kihívó: - Felléptem nagyközépsúlyba, mert itt láttam esélyt egy világbajnoki küzdelemre. Mindig is egészségesen éltem, az egész karrierem során vigyáztam a testemre. Úgyhogy még 42 évesen is jó esélyem van a címszerzésre. De nem ígérek más, csak egy jó mérkőzést!

Fritz Sdunek, Balzsay edzője:
- Az első címvédés mindig nehezebb, mert most a bajnokra vadásznak. Masoe remek kiütési mutatója, és a Felix Sturm elleni küzdelme alapján veszélyes ellenfél. Mindazonáltal Károly laza és nyugodt volt a felkészülés során, úgyhogy jó előjelekkel lépünk ringbe.

A mérkőzést az RTL Klub szombat este 19:30-tól közvetíti.

ifj. Perutek János - Profibox.hu

Szólj hozzá a fórumban! - Profibox.hu fórum

Profibox.hu videógaléria

Profibox.hu képgaléria

Küzdősportok linkajánló
A hír támogatója:
Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.
Pl.:
Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország:
www.mconet.biz; www.mconet.hu

 

Fight.hu

Partnereink

Partnereink