Vezető hír

Tomi Kid ismét kiütéssel nyert

Tomi Kid ismét kiütéssel nyert
A szombat este galántai kulturális fesztivál keretén belül több amatőr és egy profi ökölvívó mérkőzést rendeztek szabadtéren, mely eseményre a helyi kedvenc „Tomi Kid” Kovács Tamás kedvéért teltek meg az amfiteátrum lelátói.
TOMI KID KOVÁCS TAMÁS
Túlzás nélkül mondhatjuk, a Profibox Promotion versenyzője mögé az ismét az egész város felsorakozott, és kellett is a bíztatás a WBF félnehézsúlyú nemzetközi bajnokának, hiszen ezúttal számára idegen terepen, cirkálósúlyban mérte össze erejét a mostanáig veretlen Czékus Zoltánnal.

A mérkőzés nem kifejezetten a vár forgatókönyv szerint zajlott, Czékus ugyanis taktikailag remekül felkészült ellenfeléből, nem ugrott neki a helyi bokszolónak, hanem biztonságos kettős fedezéke mögül várta a lehetőséget. Ennek értelmében az egyébként másodszándékú Kovácsnak kellett kezdeményeznie, amit sikerrel meg is tett, hisz Czékus végig hátrálni kényszerült a meccsen, ám az ellentámadásai az utolsó pillanatig veszélyesek voltak, jobbcsapottjaiban benne volt a siker lehetősége is.

Kovács Tamás minden menetben sokkal többet mutatott, de egy-egy Czékus találat kellő óvatosságra intette, miszerint fejetlenül nem ugorhat neki az ellenfelének. A remek, férfias küzdelem csak a hatodik menetben dőlt el. Czékus edzője, Lakoczky György – tudva, hogy pontozással már elment a mérkőzés – arra kérte tanítványát, hogy adja fel az eddigi taktikát, és próbálja meg átvenni a kezdeményezést, és üsse ki az ellenfelét. Czékus a menet elején azonnal támadólag lépett fel, több ígéretes akciója is volt, de „Tomi Kid” pontos bombával visszaverte riválisát. Ugyanakkor a galántai kedvenc sem elégedett meg a pontozásos sikerrel, agresszíven támadásba lendült, s kombinációi ekkor már utat találtak ellenfele fejéhez és testéhez.

Aztán a menet vége előtt – Kovács sokadik testre mért hatalmas balfelütésének köszönhetően – a férfiasan helytálló Czékus Zoltán összecsuklott, és hiába kelt fel a számolás közben, még mindig igen rossz bőrben volt, így edzője feladta a küzdelmet.

A TKO-val diadalmaskodó Kovács Tamás (13 győzelem – 0 vereség), aki elmondása szerint eddig legfelkészültebb ellenfelét verte magabiztosan, hétfőtől folytatja a felkészülést, hisz október 24-én, Németországban védi WBF nemzetközi címét, és ha sikerrel jár, decemberben már a szervezet vb-címét veheti célba szűkebb hazájában, Galántán.

Képek a mérkőzésről - galéria >>>

Fight.hu

Partnereink

Partnereink