Profi

Vitalij Klicsko utolsó harcára készül

Vitalij Klicsko utolsó harcára készül
A 38 éves ukrán boxoló, Vitalij Klicsko egy David Haye elleni küzdelem után befejezi pályafutását.
A WBC nehézsúlyú világbajnok, Vitalij Klicsko kész az utolsó nagy megmérettetésre. A 38 éves ukrán már csak a WBa öv birtokosával David Hayeel akar megküzdeni az övért, azután nyugdíjba vonul. "Én csak megakarom szerezni a WBA övet David Hayetől. Azután még ebben az évben felakasztom a boxkesztyűket"- mondta egy sajtótájékoztató keretében Vitalij.

Vitalij utolsó harcára készül

Vitalij utolsó harcára készül

Az idősebb Klicsko fiú már három alkalommal védte meg WBC övét. 2008 októberében Samuel Petertől szerezte meg az övet. Azóta megállította Juan Carlos Gomezt 2009 márciusában, októberben megvédte címét az addig veretlen Chris Arreola ellen. Legutóbb pedig pontozásos győzelem után Kevin Johnsontól óvta meg féltve őrzött WBC övét. Az IBF és WBO nehézsúlyú bajnok Vladimir bátyja már csak egyetlen mérkőzést akar. David Haye ellen akar ringbe szállni még ebben az évben, egy címegyesítő mérkőzésen, ahol azt tervezi, hogy Hayetől megszerzi a WBA övet.

A Klicsko fivérek

A Klicsko fivérek

A küzdelemre jó esély van, hiszen korábban Haye azt nyilatkozta, hogy nem érdekli melyik Klicskoval kell először megküzdjön. Mindezek előtt Hayenek előbb meg kell védenie WBA címét John Ruiz ellen április 3-án. De még egy lehetséges visszavágó is kilátásba van a korábbi WBA nehézsúlyú bajnok, Valuev ellen. Ha a Klicsko - Haye mérkőzés összejön és Vitalij nyer, akkor az a különleges helyzet áll elő, hogy a két ukrán egyszerre négy boxszervezet övét birtokolja.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink