Vezető hír

Vladimir kivégezte Chamberst

Vladimir kivégezte Chamberst
Az IBF és a WBO nehézsúlyú világbajnok Vladimir Klicsko a 12. menetben úgy kiütötte Eddie Chamberst, hogy az amerikai majdnem kizuhant a ringből.
Szombat este az Esprit Arénában, Düsseldorfban 51 ezer néző előtt Eddie Chambers az IBF/WBO nehézsúlyú világbajnok Vladimir Klicskot szerette volna legyőzni. Szerette volna. Az ukrán öklöző a tizenkét menetre tervezett mérkőzést végig nyomta, jelentősen dominált a ringben. Fast Eddienek szinte esélye sem volt a győzelemre. Az elmúlt hetekben egyre felerősödtek a kritikák, amelyek szerint Klicsko nem boxol elég látványosan. Nos ezen a mérkőzésen bár korán elintézhette volna a jól láthatóan túlélésre játszó Chamberst, mégis várt az utolsó menetig az ukrán. A második menetben igazi show-t láthattak a nézők.

Vladimir már alig várja, hogy megküzdjön Haye-el

Vladimir már alig várja, hogy megküzdjön Haye-el

Eddie Chambers átment egy másfajta küzdősport világába, Klicskot felkapta a lábánál fogva és földre dobta. Egy perccel később ismét hasonlóval próbálkozott az amerikai, de ez már nem jött össze. Mintha pankrációra készült volna Chambers. De ezt nem hagyta megtorlatlanul Klicsko. Még a menet vége előtt megsorozta Chamberst, aki rendesen megszédült. A 11. menetben már látszott, hogy az amerikai már nagyon várja a mérkőzés végét. Gyakorlatilag körbe körbe menekült a ringben, nehogy beleszaladjon egy hatalmas pofonba. Az utolsó menetben  a közönség hangja is felerősödött. Klicsko szúrkált, Chambers menekült és már csak 15 másodperc volt hátra az utolsó menetből, amikor Vladimir bevitt egy nagy bal horgot ellenfele fejére, Chambers pedig úgy dőlt el, mint egy hatalmas zsák.

Chambers úgy eldőlt, mint egy zsák

Chambers úgy eldőlt, mint egy zsák

Szinte a kötelek fogták meg a boxolót, nehogy kizuhanjon a ringből. Ezután Klicsko még jobbal is próbált oda ütni, de erre már nem volt szükség, Chambersnek vége volt. Így tehát elég egyoldalú mérkőzésen nyert Vladimir, aki azt akarja, hogy következő ellenfele David Haye legyen, aki április harmadikán védheti meg WBA övét John Ruiz ellen. Mindkét Klicsko szeretne megküzdeni az angollal. Vladimir ennek kapcsán azt mondta, hogy úgyanúgy ki fogja ütni Hayet, mint Chamberst, az övet utána pedig a bátyjának, Vitalij Klicskonak adja. Ha ez megtörténne, akkor a két ukrán mind a négy boxvilágszervezet övét birtokolná.


p.sz.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink