Profi

Wladimir Klicsko Eddie Chamber ellen márciusban

Wladimir Klicsko Eddie Chamber ellen márciusban
Az IBF és a WBO nehézsúlyú bajnok Wladimir Klicsko március 20-án az amerikai Eddie Chambersszel mérkőzik meg Düsseldorfban, a híres ESPRIT Arénában.
Igazi boxcsemege elé nézünk márciusban. Az ukrán öklöző Wladimir Klicsko, az IBF és a WBO nehézsúlyú harcosa a következő hónap 20. napján Eddie Chambersszel néz szembe a düsseldorfi ESPRIT Arénában. Eddie Chambers egyike a legkisebb öklözőknek saját súlycsoportjában mind magasságát és súlyát tekintve a legjobb 15 között. De annak ellenére, hogy ezt az oldalt képviseli, meglehetősen nagy sebességű ütéseket képes bevinni, a fürge öklözők közé tartozik. Korábban sokan azt jósolták, hogy az amerikai majd elveszíti a Samuel Peter és az azt követő Alexander Dimitrenko ellen összecsapást. Ám nem így lett. 2009-ben mindkét unyóst legyőzte, így most lehetősége van rá, hogy az ifjabb Klicskoval, Wladimirrel megküzdjön és megpróbálja megszerezni a WBO övét.

Klicsko, az IBF és a WBO bajnoka

Klicsko, az IBF és a WBO bajnoka

De Chambersnek még van munkája bőven, ha fel akarja venni a kesztyűt a ringben Klicsko ellen. Legutóbb amikor a két öklöző Németországban találkozott, meglehetősen furcsa képet alkottak a ringben. Klicsko volt "Góliát", Chambers pedig "Dávid". És a történettel ellentétben nem Dávid nyert. Klicsko nem csak magasságban múlja felül amerikai ellenfelét, de testtömeget is tekintve, nincs mit szépíteni a dolgon, valóságos óriás Chambers mellett. Persze ez nem jelent semmit sem, és ezúttal lehet, hogy megint "Dávid" a nyerő ember.

Eddie Chambers kemény ellenfél elé néz

Eddie Chambers kemény ellenfél elé néz

De a statisztikák azt mutatják, hogy a legnagyobb nehézsúlyú öklözők, mint Lennox Lewis, Riddick Bowe és a Klicsko fivérek nyomastó fölényben uralták a ringet kisebb ellenfelükkel szemben. Mindenesetre azért, Klicsko sem verhetetlen, lásd Corrie Sanders, Ross Purity és Lamon Brewster elleni összecsapásait. Azonban Chambers nem képviseli ezt a fajta harcmodort. Meglátjuk mire jut az amerikai öklöző az ukrán óriás ellen.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink