Hírek

Ajjaj! Evander Holyfield elesett...

Ajjaj! Evander Holyfield elesett...

Így dőlnek le a régi bálványok

Magyar idő szerint szombat hajnalban lépett szorítóba hosszú idő után ismét Evander Holyfield.

Az eredetileg Los Angelesbe konfirmált ütközet Holyfield és De La Hoya bemutató mérközése lett volna, de De La Hoya idő közben Covid-fertőzéssel kórházba került, ahogy arról már beszámoltunk egy korábbi cikkünkben.

A beugró Vitor Belfort visszavonult UFC legenda olyannyira állta meg a helyét az 58 éves bajnokkal szemben, hogy -eléggé ünneprontó módon- már az első menetben véget is vetett az estének, ugyan is miután másodszorra is padlóra küldte Holyfield-et, a bíró befejezettnek ítélte az összecsapást. 

Két nagyon érdekes dolog is lecsapódik a fentiekből. 

Az egyik a nagy legendák visszatérésének reneszánsza. Ez már önmagában egy óriási élmény, "nagy öregeket" bunyózni látni, mégha "öregemberként" is. 

Az idő vasfogát persze földi halandó nem kezdheti ki, előbb-utóbb a legnagyobbak is padlóra kerülnek. 

A másik érdekesség pedig a kevert harcművészetek evolúciója, és trónfoglalása.

Lássuk be, azért eléggé meglepő dolog volt 2 perc alatt elveszteni egy meccset, mégha a fent említett vasfog meg is tette a hatását. 

Az MMA bunyósok sorra bizonyítják létjogosultságukat akár a box ringben is, ehhez egyre kevesebb kétség fér. A bunyózás természetes evolúciója ilyen érdekes eseményekhez kalaúzol minket, mi pedig csak ámulunk, és bámulunk!

 

Fotó: AFP

 

Fight.hu

Partnereink

Partnereink