Hírek

Az 5 leggazdagabb ökölvívó a világon

Az 5 leggazdagabb ökölvívó a világon

Sikeresek, híresek és milliók imádják őket – no, meg persze nagyon gazdagok is. De mennyit is keresnek a világ legazdagabb bokszolói? Megnéztük a top 5-ös listát.

Top 5: a leggazdagabb bokszolók a világon

Az ökölvívás már hosszú évtizedek óta elképesztő biznisz. Óriási pénz van a sport teljes egészében: a közvetítési jogoktól kezdve a sportfogadáson át (ehhez itt érhető elbónuszkód) egészen a bokszolók által elnyert összegekig mindenhol jelen van a pénz.

box

AThe Sun brit lap 2022 elején is összeszedte, hogy mely bokszolók rendelkeztek a legnagyobb vagyonnal. A lista a legnagyobb rajongókat biztos nem fogja meglepni, de a számok mindenki számára érdekesek lehetnek. Lássuk is a top 5-ös listát, illetve azokat, akik éppen csak lemaradtak róla!

1. Floyd Mayweather

A lista legtetején álló Mayweather szinte biztos, hogy senkit nem lepett meg. Még azok is jól ismerik Mayweather nevét, akik talán életükben egy mérkőzését sem látták, és nem is érdeklődnek az ökölvívás iránt: Mayweather híre és sikerei ilyen jelentősek. A becenevén csak Pretty Boy-ként emlegetett bokszoló mindent megnyert, amit csak lehetett, profi karrierje során pedig egyszer sem veszített. Világbajnoki címekkel is bőven rendelkezik: nagypehelysúlyban, könnyűsúlyban, kisváltósúlyban, váltósúlyban és nagyváltósúlyban is bajnoki címe van.

Címei mellett pedig talán már csak a pénze több: a brit hírlap listája szerint vagyonát több mint 400 millió fontra teszik. Ez jelenlegi árfolyamon több mint 127 milliárd forintnak feleltethető meg. Mayweather persze nem csak a mérkőzéseken befolyt összegből gazdálkodott pályafutása során, hiszen óriási szponzori támogatásokkal is rendelkezett mint a sport egyik legismertebb és legszeretettebb arca.

2. George Foreman

A lista második helyén álló George Foreman már jóval alacsonyabb vagyonnal rendelkezik, mint Mayweather, azonban még az ő 222 millió fontos összege is elképesztő. (Ez a cikk írása idején kb. 95 milliárd forintos összegnek felel meg.) Foreman már sokakat meglephet a listán, hiszen bokszolói karrierje (bár nagyon jelentős volt) talán nem helyezné ilyen magasra: Foreman azonban sportolói sikerei mellett remek üzletember is volt. Nevét a bokszolás mellett grillsütőiről ismerhetik sokan, melyből több mint 100 millió darabot adtak már el világszerte.

3. Manny Pacquiao

A csak PacManként elhíresült ökölvívó az egyik legsikeresebb a világon, így egyáltalán nem csoda, hogy a dobogó utolsó helyére fel tudott kapaszkodni a listán. A fülöp-szigeteki bokszoló az egyetlen, aki nyolc különböző súlycsoportban is meg tudta szerezni a világbajnoki címet, összesen pedig 12-szer avatták bajnokká. Bokszolói karrierje után ráadásul a politikai életben is jól helyezkedett, és jelenleg is szenátori pozícióval bír. Vagyona a 160 millió fontot is meghaladja.

4. Oscar de la Hoya

Szintén elképesztő bokszolói karrierje volt de la Hoyának, aki hat különböző kategóriában is világbajnoki címig menetelt. Majdnem 150 millió fontos vagyonát azonban ő sem csak a bokszolásból szerzett pénzéből építette fel, hiszen de le Hoya nagyon komoly promóteri karrierrel is rendelkezik. Ő alapította a Golden Boy Promotions céget.

5. Canelo Alvarez

A lista legvégére mégCanelo Alvarez tudott felkapaszkodni, akinek vagyona a brit magazin becslései szerint 105 millió fontot ér. Alvarez az első olyan a listán, aki jelenleg is aktív még az ökölvívásban, így nagyon könnyen megeshet, hogy a jövőben még jóval feljebb is tud jutni. Az üzleti életben is jelentős; mexikói promóterként már 2010-ben megalapította saját cégét.

A top 10-es listára még Lennox Lewis, Tyson Fury, Sugar Ray Leonard, Anthony Joshua és Vladimir Klicsko fértek fel. Vajon hogy alakul a lista a jövőben?

Fight.hu

Partnereink

Partnereink