Hírek

Hogyan válaszd ki a megfelelő boxkesztyűt?

Hogyan válaszd ki a megfelelő boxkesztyűt?

Íme, a legfontosabb szabályok, hogy jó döntést hozhass.

A megfelelő boxkesztyű kiválasztása befolyásolja az edzés minőségét, és drasztikusan csökkentheti a sérülések esélyét. Íme, egy útmutató, amely minden tudnivalót tartalmaz a legjobb kiválasztásához!

Ha még kezdő vagy a boxban, a boxzsák beszerzése mellett a legjobb boxkesztyű megtalálása nagy kihívásnak tűnhet. Több száz boxkesztyű típus és márka létezik, arról nem is beszélve, hogy a méretezés mennyire eltérő lehet.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő méretet?

A méretet a boxkesztyű béleltsége határozza meg, ezért a nagyobb súly azt jelenti, hogy a kesztyű nagyobb védelmet nyújt a kéznek, ám egyúttal lelassítja az ütési sebességet is.

A legtöbb kezdő eleinte inkább nagyobb kesztyűt választ, hogy biztosra menjen, és képességei fejlődésével később halad a versenysúlyának megfelelő felé. A használt boxkesztyű mérete és típusa valójában a sportoló testtömegétől és a céljától függ.

A boxkesztyűnek szorosan, kényelmesen kell illeszkednie, hogy az ujjbegyek a kesztyű felső részét súrolják. Feltétlenül próbáld fel fáslival is! A kesztyűnek szorosan, de nem túl szorosan kell illeszkednie a fáslihoz, hogy még könnyen ökölbe tudd szorítani a kezedet.

Ha online vásárolsz (és nem tudod először az üzletben kipróbálni a bokszkesztyűt), a kezed lemérésével kell megtalálnod a megfelelő méretet.

Ehhez a domináns kezeden tekerd körbe a mérőszalagot a legszélesebb része körül, a hüvelykujjat kihagyva.

 

Melyek a legjobb bokszkesztyűk kezdőknek?

Számos különböző típusú boxkesztyű létezik, mindegyiknek megvan a maga célja. A professzionális és haladó boxolóknak általában több pár van minden edzési tevékenységhez. A kezdőknek azonban csak egyetlen pár kesztyűre van szükségük, amely megfelelően védi a kezet.

A legfontosabb szempont, amire a kezdőknek figyelnie kell, az anyagok minősége, valamint a megfelelő méret és súly. Kezdd egy viszonylag olcsó alapmodellel, és haladj tovább a speciálisabb kesztyűk felé, hogy tapasztalatot szerezz!

Ha harcművészetekkel foglalkozol, válassz rugalmas kesztyűt, míg a könnyebb kesztyűk a legjobbak, ha a ringben versenyzel.

Típustól függetlenül a kezdőknek szánt legjobb kesztyűknek mindig kényelmesnek kell lenniük a fáslival együtt, és tökéletesen kell illeszkedniük a kéz, a csukló és az ujjak formájához.

Egy jó boxkesztyűnek soha nem szabad megsértenie a kezet egy ütés után. Fontos azonban megjegyezni, hogy minden kesztyűnek, még a legjobbnak is van betörési ideje. Elképzelhető, hogy a kesztyű nem lesz azonnal kényelmes, ezért mindenképp adj kell neki néhány hetet, hogy teljesen alkalmazkodjon az igényeidhez.

 

J.M

Fight.hu

Partnereink

Partnereink