Hírek

Melyik gyógytornászhoz érdemes fordulni Budapesten?

Melyik gyógytornászhoz érdemes fordulni Budapesten?

Mindenkit ért már valamilyen sérülés, baleset, ami után rehabilitációra lett volna szüksége. Nem mindenki fogadja meg az orvos tanácsát, ráadásul gyógytornászt találni nem annyira egyszerű mint azt gondolnánk. Mindegy, hogy sportsérülésről, esetleg egy rossz lépésről van szó, több millió oka lehet annak, hogy egy embernek miért van szüksége gyógytornára.

Az alábbi írásunkban abban nyújtunk segítséget, hogy melyik gyógytornászhoz érdemes fordulni, hogyan érdemes kiválasztani a megfelelő szakembert.

Az első lépés az elhatározás

Amikor végre rászánjuk magunkat arra, hogy most már felkeresünk egy gyógytornászt, akkor jön a neheze. Eddig ugyanis el kell jutni. Sokaknak nehéz lépést tenniük az egészségük érdekében. Elhatározás nélkül nincsen gyógyulás, hiszen ha valaki folyamatosan azon gondolkodik, hogy ez bizony nem fog menni, akkor hiába a gyógytorna, az sem fog segíteni. Mindenekelőtt a gondolkodásmódunkon kell változtatni, aztán jöhet a többi. Nem mindegy továbbá az sem, hogy az adott szakembernek milyen tapasztalata van. Ez is fontos szempont gyógytornász választásnál. Egy fiatal orvos is lehet jó, de egy idősebb is szenvedhet tapasztalat hiányában.

Másik tényező, hogy sosem ismerősök ajánlása alapján hozunk döntést. A betegségek és sérülések sosem azonosak, ahogy a gyógytornászok sem ugyanarra szakosodnak. Egyik jobban ért az ízületi sérülésekhez, másik viszont inkább a gerincre specializálódott. Hiába megyünk tehát az utóbbihoz egy lábfájdalommal, nem biztos, hogy hatékony segítséget tud nyújtani.

A folyamat következő lépése

Minden egyes kezelés előtt fontos, hogy megtörténjen az a bizonyos alapos állapotfelmérés. Ez minden klinikán, minden esetben alap lépésnek kell lennie, hiszen enélkül nem lehet megfelelő diagnózist felállítani.

A kezelési mód kiválasztásához azonban nagy szükség van ahhoz, hogy az orvos tisztában legyen a sérülés mértékével, a tünetek sokaságával. Meg kell ismernie a hátteret, a páciens kórtörténetét, az esetleges korábbi baleseteket, kezeléseket.

Minél pontosabb adatok állnak a rendelkezésére, annál könnyebben hoz döntést. Ehhez azonban át kell gondolni, hogy hol érzünk fájdalmat, melyik testrészünket érinti a probléma, azon belül pedig a kiterjedés nagysága sem mindegy. A fájdalmat nem árt körülhatárolni, tehát ki kell derülnie, hogy milyen típusú, és egy 1-10-ig terjedő skálán milyen erősségű.

Gyógytornász választás Budapesten

Szerencsére a fővárosban megannyi lehetőségünk van, hogy megtaláljuk a megfelelő szakembert. Természetesen legyen elsődleges szempont a szakmai tapasztalat, a klinika elérhetősége, megközelíthetősége, de nem mindegy persze az sem, hogy az adott orvos milyen területre specializálódott.

Amennyiben terapeutát keresünk, nézzük végig a budapesti klinikák honlapját. Egy minőségi, prémium szolgáltatást nyújtó gyógytornászban bárki könnyedén megbízhat. A kezeléshez pedig nagy szükség van a bizalomra, ami nem árt, ha azonnal kialakul a páciens és az orvos között.

A döntés meghozatalánál nem árt összevetni tehát az egyes weboldalak által nyújtott információkat, árakat, jellemzőket, szolgáltatásokat. Sokkal könnyebben kiválaszthatjuk a megfelelő klinikát akkor, ha előtte alapos kutatómunkát végeztünk.

A referenciák és a korábbi páciensek véleményei

Végül pedig mindenképpen nézzük át az adott szakember referenciáit, a róla alkotott véleményeket. Az online világban már mindenkiről írnak jót és rosszat, így itt sem érdemes egyetlen visszajelzésre adni.

Ha tehetjük, járjunk utána a gyógytornásznak az ismerősöknél, hátha ismerik, jártak már nála, így még átfogóbb képet kaphatunk róla. A pozitívumok és referenciák sokat segíthetnek abban, hogy biztosabbak lehessünk a választásunkban.

Személyes kapcsolat és kommunikáció

Amennyiben kiválasztottuk a megfelelő embert, sikerült időpontot kérni, végül fogadott is bennünket, akkor mindenképpen teszteljük a kommunikációt. Elcsépeltnek hangozhat, azonban, ha a gyógytornász nem érti a problémánkat, nem ad visszajelzést, nem tudja, hogy milyen kezelési tervet és gyakorlatot állítson össze a számunkra, akkor érdemes máshoz fordulni.

Ha azonban megvan az összhang, kialakult egyfajta személyes kapcsolat, akkor az sokat segíthet abban, hogy komfortosabban érezhessünk magunkat a terápia alatt. Osszuk meg nyíltan a panaszainkat, mondjuk el az elvárásainkat, csak így lehet hatékony a gyógyulási folyamat.

Partnereink

Partnereink