Hírek

Mozgalmas időszak zajlik a magyar ökölvívásban

Mozgalmas időszak zajlik a magyar ökölvívásban

A meccsek tekintetében, de a háttérben is igazán sok történés zajlott és zajlik az utóbbi időszakban a hazai ökölvívásban. Összefoglaltuk, mivel indul a 2024-es év, de arra is visszanéztünk, mi zárta 2023-at.

Jön a 68. Bocskai emlékverseny

Szerencsére 2024-ben nem sokáig kell izgalmas box eredmények nélkül töltenünk az időt, hiszen már januárban jön a Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny, amelyen remek hangulatú és színvonalú összecsapásokra van kilátás. A versenyt általában februárban tartják, most viszont előrehozott dátum szerint, január 16. és 20. között kerül rá sor. A rendező város Debrecen, a szokásos helyszín pedig az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok lesz. A Bocskai emlékverseny nem csupán egy a hazai viadalok közül, több annál, hiszen nemzetközi elismertségnek is örvend, az évtizedek során Európa egyik legjelentősebb ilyen jellegű eseménye lett. A 2024-es verseny ráadásul különleges, hiszen olimpiai évben rendezik, amikor már mindenki élesít, figyeli az ellenfeleket, igyekszik megfelelő formába kerülni. 2024-ben Párizs rendezi az olimpiát, a megnyitóünnepség július 26-án, péntek lesz, az ökölvívásban pedig tizenhárom súlycsoportban, hét férfiben és hat nőiben osztanak majd érmeket. Mindezek alapján rangos nemzetközi mezőnyre számítanak Debrecenben is, ennek előjele, hogy a regisztrációk alapján közel százötven külföldi öklözőt várnak az eseményre. Aki szereti a sportágat, annak érdemes átgondolnia, hogy csak az internet előtt ülve, például az Eredmenyek.com oldalon követi majd az élő eredményeket, vagy esetleg kimegy a helyszínre is szurkolni az öt nap során. Ha valaki utóbbi mellett dönt, az 1200 forintos napijeggyel tervezzen, kivéve akkor, ha diák, mert ebben az esetben féláron bejuthat, a 65 év feletti nyugdíjasok és a 14 év alatti gyermekek számára pedig ingyenes a belépés az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba.

Összefogás a hazai vezetésben

A január tehát már ismét a versenyekről és meccsekről szól a hazai ökölvívásban, ami felüdülés, hiszen a 2023-s év vége inkább a sportdiplomácia miatt került be a hírekbe. Októberben mondott le ugyanis Kurtucz Csaba, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, majd csatlakoztak hozzá az elnökség és az ellenőrző testület tagjai is. A feszültségekkel teli időszak után úgy tűnik, helyre jöttek a dolgok, erről tanúskodik ugyanis az az átmeneti megoldás, amelyet nemrég bejelentettek: eszerint a szövetség rendkívüli közgyűlése ügyvezető testületet állított fel, amelyben három szakember, Berkó Lajos, Juhász Roland és Rácz Attila kapott helyet. Az ügyvivői testület feladata, hogy a helyes elvek mentén irányítsa a szövetséget, az erre szóló megbízás határozatlan ideig tart. Ez azt jelenti, hogy egészen addig így működik majd a sportág vezetése, amíg nem jön össze az új közgyűlés, illetve meg nem választják az új elnököt és az új elnökséget. Erre még biztosan várni kell legalább 2024 elejéig, így az ünnepi időszakban az ügyvivői testület látja el a feladatokat. Januárban pedig jöhet a Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny, ahol ismét a sportág legszebb része, a meccsek és a pofonok kerülnek majd előtérbe.

Partnereink

Partnereink