Hírek

A beteg gyermekekért lépnek szorítóba Nemesapátiék

A beteg gyermekekért lépnek szorítóba Nemesapátiék
A feltörekvő nagyközépsúlyú reménység, Nemesapáti Norbert (12 győzelem, 0 vereség), valamint a szintén veretlen középsúlyú Szili István (17 győzelem, 1 döntetlen) március 1-jén, Kőszegen, jótékonysági bemutató mérkőzésen csap össze.

Jövő szombaton, Kőszegen kerül megrendezésre azt a jótékonysági esemény, bokszgála, melyet a helyi egyesület rendez a Kőszegi Beteg Gyerekekért - MYRTILL Alapítvány támogatása céljából. A szervezők megkeresték a helyi illetőségű, de Svájcban profiskodó Szilit, valamint az egy héttel ezelőtt a Lurdy Házban kötelek közé lépett, de azt megelőzően több hétig Los Angelesben készülő Nemesapáti Norbertet, hogy egy bemutató mérkőzésen lépjenek kötelek közé – egymás ellen.

A két nagyszerű sportember azonnal igent mondott a felkérésre, hiszen – mint ahogy mindketten hangsúlyozták – nagyon fontos a társadalmi szerepvállalás egy ismert ember, különösen egy élsportoló esetében. „Ki tudna ilyen felkérésnek nemet mondani?” – mondta mindkét profi kiválóság.

„Megbeszéltük Istvánnal, hogy a közönségnek fogunk bokszolni, azaz apait-anyait bele fogunk adni, mintha egy hivatalos összecsapáson lépnénk ringbe” – jelentette ki a még mindig csak 18 esztendős tehetség, Nemesapáti Norbert. „Mindig komoly célokért küzdünk a mérkőzéseinken, és ez Kőszegen sem lesz másként. Nincs annál fontosabb, mint egy ilyen nemes cél támogatása.”

A két ökölvívó egyébként kifejezetten baráti kapcsolatot ápol, többször segítették már egymást kesztyűpartnerként, sőt, az elkövetkezendő hónapok feladataira is együtt fognak felkészülni: Szili májusban címmérkőzést vív az EBU égisze alatt, míg Nemesapáti a WBC ifjúsági „Silver” vb-övét teszti majd kockára.

Természetesen mindkét ökölvívó ingyen vállalta a fellépést; Szili csak erre a rendezvényre tér haza, a tervezetnél jóval korábban, Svájcból.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink