Hírek

A MÖSZ-nek nincs pénze a női szakágra?

A MÖSZ-nek nincs pénze a női szakágra?
Miután a MÖSZ visszavonta a leadott nevezést, így véglegessé vált, hogy a magyar válogatott nem vesz részt a 6 nap múlva kezdődő III. Ifjúsági és Junior Női Ökölvívó EB-n.
A hazai női ökölvívás történetében ez az első eset, hogy nélkülünk rendeznek kontinentális versenyt, így ez lesz az első olyan EB, ahonnan biztosan nem hozunk érmet.

Az okokról nincsen pontos információnk. Először a repülőjegy foglalás nehézségei, majd a szövetség pénzügyi helyzete merült fel, de szóba került az is, hogy az EB nem volt betervezve az idei versenynaptárban, hiszen csak 5 hónappal ezelőtt szereztek róla tudomást. Azért nem maradunk izgalmak nélkül, hiszen az ifi fiúk 21-én elutaztak Dublinba, ahol az EB-n vesznek részt, így van kinek szurkolnunk így nyár végén. A fiatalok komoly felkészülés- közel 5 hét edzőtáborozás- után utaztak ki, és soraikban több éremesélyes is van. Az ifi keret is csökkentett létszámmal utazott, az eredeti 10 fős versenyzői gárda helyett csak 8 ifi utazott, igaz náluk nem a pénz hanem a versenyzők hiánya miatt kellett két súlyt üresen hagyni.

A NŐI EB-n az előzetes nevezések alapján 13 ország vesz részt, a házigazda Oroszország mellett Örményország, Azerbajdzsán, Bulgária, Anglia, Finnország, Moldova, Lengyelország, Románia, Szerbia, Svédország, Ukrajna és Wales. Magyarország mellett Törökország, Németország, Írország, Hollandia és Svájc is visszalépett az indulástól különböző okok miatt.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink