Hírek

Öt érem már biztos Katowicében

Öt érem már biztos Katowicében
Sikeres napot tudhat maga mögött a magyar csapat a Katowicében zajló Európai Uniós Országok Bajnokságán. A mai nap mind három szorítóba lépő magyar versenyzőnek sikerült beverekednie magát a legjobb négy közé és ezzel már biztos érmesek.
A 11-kor kezdődő első programban Némedi Csilla (54kg) Britta Wolf (GER) ellen húzott kesztyűt. Csilla határozott jobb csapottjaival már az első menetben megtörte a német támadásait és 3 pontos előnyt vívott ki. A következő menettől egyre gyakrabban találta el a mind bizonytalanabbá váló Wolf-ot, akire a harmadik menetben már számolni kellett. Majd egy következő hatalmas találatot követően olyan erősen kezdett folyni a vér az orrából, hogy az orvos a mérkőzést beszüntette. A Soproni Gyevát versenyzője így harmadik alkalommal küzdhet meg a döntőbe jutásért EU-s Bajnokságon. Ahová a hazai Sandra Drabik-on keresztül vezet az út.

Szintén a délelőtti programban került sor a 75kg-os súlycsoportban bokszoló Kovács Máriára, akinek az angol Savanna Marshallal kellett eldönteni az érem sorsát. Szoros első menetet követően Marcsi rátalált az angol ellenszerére és jobb egyenesekkel, láthatóan fájdalmas jobb felütésekkel gyűjtögette a pontokat, folyamatosan növelve előnyét. A PVSK legeredményesebb versenyzője 14:9-es pontozással győzte le a barbadosi Világbajnokság 69kg-os ezüstérmesét. A holnapi elődöntőben a holland Houchka Fontjin várja, aki a keszthelyi EU-s Bajnokság 81kg-os francia bajnokát Erika Guerrier-t győzte le az éremért.

Már csak az 51kg-os Ancsin Katalin miatt kellett izgulni, aki délután küzdött meg a tovább jutásért a spanyol Jasmina Mussával. Kata nagyon fegyelmezetten és koncentráltan kezdett, így a második menet végére 3 pontos vezetésre tett szert. A harmadik menettől azonban kissé erőlködve folytatta, így többször is belement bizonytalan kimenetelű adok-kapokba, ezeken kívül azonban több tiszta találata volt, mint ellenfelének, így meg is lepődtünk az eredményhirdetésnél az egyenlő pontszámok hallatán (12:12 ). A segédpontok azonban a KSI-s öklözőt igazolták, aki megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Holnap nehéz dolga lesz, hiszen a lengyelek legeredményesebb versenyzőjével a világ- és Európa-bajnok Karolina Mihalczukkal kell összecsapnia a döntőbe jutáért.

A mai három nyertes mellett másik két versenyzőnk is a kötelek közé lép holnap, hogy fényesítse az érmét. A két legnagyobb súlycsoportban a 81kg-ban Nagy Tímea az ír Lauragh O’neill ellen, a plusz kategóriában pedig Sándor Lilla a szintén lengyel Anna Slowik ellen.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink