Profi

Vető Gábor április 21-én teszi kockára öveit

Vető Gábor április 21-én teszi kockára öveit
A Svájcban profiskodó kisváltósúlyú reménység, a remek mérlegű Vető Gábor (27-0) április 21-én címvédésre készült, méghozzá egy ismert, nagy küzdelmekben edződött veterán bunyós ellen.
A 23 éves veretlen magyar ökölvívó a GBU szövetség bajnoki (vb-)címét, valamint a német nemzetközi bajnoki övét készül kockára tenni Churban (Svájc). Ellenfele a 39 esztendős ugandai Justin Juuko (45 győzelem – 10 vereség – 1 döntetlen) lesz. 

Juuko kifejezetten ismert a profi ökölvívás világában, hiszen karrierje legtermékenyebb időszakában Nagy Britanniában, valamint Egyesült Államokban bokszolt, s számos jelentős címet szerzett, nagypehely- és kisváltósúly között. Két alkalommal bokszolt nagy szövetségnél vb-meccsen, de Antonio Hernandez (TKO11) és a világsztár Floyd Mayweather Jr (KO9) legyőzte őt. Később az IBA övért megrendezett találkozón a fiatalon elhunyt Diego Corrales-szel (LKO10) is összecsaphatott.

„Ez egy nagyon érdekes küzdelem lesz két kiváló bokszoló között. Biztosan szemmel fogom tartani ezt a vonzó párharcot” – mondta Tom Loeffler, a K2 ügyvezető igazgatója.

„Büszkék vagyunk, hogy ezt a világklasszis küzdelmet az emelkedő csillag Vető Gábor, és a legendás Justin Juuko között a GBU övéért rendezik Svájcban” – jelentette ki Jürgen Lutz, GBU szövetség elnöke.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink