Hölgyek

Belinszky a harmadik súlyában világbajnok

Belinszky a harmadik súlyában világbajnok
A Kaméleon Klub adott otthont Belinszky Krisztina, és az amerikai Melissa Shaffer közötti profi női ökölvívó világbajnoki mérkőzésnek, ahol két szervezet; a GBU és a WIBC szövetségek betöltetlen övei kerültek terítékre, a 45kg-os kategóriában.
Belinszky Krisztina - Melissa Shaffer

Belinszky Krisztina (22 győzelem - 6 vereség - 2 döntetlen) a mérkőzés előtti ígéretéhez híven igen agresszív stílusban kezdte a találkozót, ami némileg meglepte az amerikai hölgyet, aki többnyire csak szabálytalanságokkal tudta megtörni a magyar klasszis lendületét. Melissa Shaffer.jpgKrisztina a hosszú egyeneseivel, testre mért felütésekkel, és horgaival teljes mértékben kontroll alatt tartotta ellenfelét, és tisztán nyerte a meneteket. A harmadik menet végén aztán egy precíz test-fej kombinációval sikerült is megrogyasztani Shaffert, akit csak a gong mentett meg attól, hogy padlóra ne kerüljön.

Shaffer kiváló kondíciójára jellemző, hogy az egy perc szünet elég volt neki a regenerálódására. A hatodik menetben jött el a holtpont Belinszky számára, amit Shaffer is észlelt, és keményen meghajtotta a menetet. Ekkor tisztán megnyerte a tíz pontot, de nem okozott különösebb kárt Krisztinában. Belinszky Krisztina.jpgA hetedik menet még szoros volt, amit a pontozóbírók talán udvariasságból is még Melissának adtak, de ezzel az amerikai el is lőtte az összes puskaporát.

A mérkőzés utolsó menetei már inkább csak küzdelmet, mintsem szép bunyót hozott, de mindez már nem befolyásolta a mérkőzésről kialakult összképet, és Belinszky magabiztos és fölényes (99-92, 99-92 és 98-92) arányú pontozásos győzelemmel a hazai mezőnyben egyedüliként, míg a nemzetközi mezőnyben is ritkaságszámba menően, már a harmadik súlycsoportban szerzett világbajnoki címet. A mérkőzés pikantériája volt még, hogy Melissa Shaffer sarkában az a Veres László látta el a ringsegédi feladatokat, akinek tanítványa segítette Belinszky Krisztinát a felkészülésében.

Az eredményhirdetés után Melissa Shaffer (10 győzelem - 7 vereség) sportszerűen elismerte a vereségét, és gratulált Krisztinának a világbajnoki címekhez, valamint további sikeres pályafutást is kívánt.

Belinszky Krisztina.jpg

A mérkőzés után Krisztina elmondta, hogy idén már csak egy hazai mérkőzése lesz, amin nem kockáztatja most megszerzett címeit. Ám ha a minimumsúly jelenlegi királynője, Carina Moreno (17 győzelem - 1 vereség) megfelelő ajánlatot tesz a számára, akkor természetesen nem tér ki a kihívás elől, és bátran vállalja az amerikai fellépést.Belinszky Krisztina.jpg A 28 esztendős magyar lány megköszönte a mintegy 400 fős közönségnek a bíztatást.

A gála felvezető programját amatőr mérkőzések töltötték ki, ugyanis sem Polster Tamás (2 győzelem - 0 vereség - 1 döntetlen), sem pedig Szecsődi Tibor (0-0-0) ellenfele nem érkezett meg.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink