Hölgyek

Belinszky Krisztina a harmadik súlyában is világbajnok lehet

Belinszky Krisztina a harmadik súlyában is világbajnok lehet
Szombat este Budapesten, a Mammut II. bevásárlóközpontban található Kaméleon Klubban kerül megrendezésre az az ökölvívó gála, melynek főmérkőzésén Belinszky Krisztina újabb súlycsoportban indul harcba a világbajnoki címért.
A 28 éves bajnoknőt nem kell bemutatni a női ökölvívást figyelemmel követő közönségnek, hiszen különböző promóciók színeiben már két súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett: a WIBF-GBU és a WIBC övét birtokolta minimumsúlyban, míg kislégsúlyban a WIBU címét mondhatta magáénak.

Belinszky Krisztina (21-6-2) szombaton a GBU nevű szervezet betöltetlen minisúlyú (100 font / 45 kg) világbajnoki címért lép szorítóba, és ellenfele az amerikai Melissa Shaffer (10-6) lesz. Ha a magyar lány nyer, ő lesz az első magyar ökölvívó, akinek három súlycsoportban is vb-övet sikerül szerezni.

"Természetesen győzni akarok! Az első két menetet az ellenfél felmérésére szánjuk, aztán a tapasztaltaknak megfelelően alakítjuk ki a taktikát. Tudom, a közönség elvárja tőlem, hogy hazai környezetben aktívan lépjek fel. Shafferről két videófelvételt is láttam, de nem nagyon szeretek ezekkel foglalkozni, mert minden meccs más és más. Egyet tudok, az amerikai lány nyitott bunyós, nagy ütő, szóval minden adott egy igazi közönségmeccshez." - nyilatkozta Belinszky a monokli.com lapnak.

A mérlegelésre május 30-án, pénteken, 16 órától a Kaméleon Klubban kerül sor, míg a gálát egy nappal később, május 31-én, szombaton 18 órától rendezik meg ugyanitt, a Mammut II.-ben.

A jegyek ára 2500 Ft, melyet a 06/30 919-5053-as telefonszámon lehet megrendelni.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink