Hölgyek

Belinszky novemberben Japánban bokszol

Belinszky novemberben Japánban bokszol
A monokli.com információi szerint az egykori WIBF-GBU és WIBC minimumsúlyú, és WIBU kislégsúlyú világbajnoknő Belinszky Krisztina november 18-án Japánban lép kötelek közé.
Belinszky Krisztina (20-5-2) a tavaly novemberi Hollie Dunaway elleni vesztes csatája óta csak egyszer, az azóta már csapattársá lett Faragó Beatrixszel bokszolt egy 8 menetes mérkőzésen, melyet 79-75 arányú pontozással, tehát magabiztosan megnyert. A következő lépés Belinszky karrierjében a vasárnapi (augusztus 19) párkányi bokszgála lesz, ott a szlovák Simona Pencakova ellen fog összecsapni 6 menetben.

Ez a mérkőzés bemelegítésnek is tekinthető, hiszen a 27 éves amazon november 18-án, Japánban, ismét világbajnoki meccsen bizonyíthat, méghozzá egy helyi hölgy ellen. Az Okayamában megrendezésre kerülő összecsapáson Nao Ikeyama (7-1-1) lesz Belinszky ellenfele, és a mérkőzés tétje a betöltetlen minimumsúlyú WIBA világbajnoki öv lesz. Ha hinni lehet a megjelenteknek, a párharcot csupa Japán pontozóbíró fog értékelni, ami elég nagy rizikónak számít.

Szintén megjelent, hogy ezt követheti az interim bajnoki címet birtokló hölgy elleni összecsapás, melyet bizonyára a világszervezet tett kötelezővé.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink