Hölgyek

Elmarad a Budabox gálája, benne Faragó világbajnoki címmérkőzése

Elmarad a Budabox gálája, benne Faragó világbajnoki címmérkőzése
A Budabox-Promotion szombat estére, a budapesti Kaméleon Klubba hirdetett bokszgálát, amelynek programjába két címmérkőzést, egy női világbajnoki és egy férfi interkontinentális összecsapást terveztek a szervezők.
Sajnos a vasárnapi párkányi L.P Promotion gálán váratlan kiütéses vereséget szenvedett Ifjabb Kiss Zoltán, aki Gergely Szabolcs ellen bokszolt volna az IBU interkontinentális címéért, ami elindította azt a lavinát, ami a gála lemondásához vezetett.

"A mérkőzés elmaradásának okairól nem tudok beszámolni, erről edzőm, Kiss Zoltán tudna nyilatkozni" - fogalmazott szomorúan a monokli.com-nak Faragó Beatrix, amit honlapunk megkeresésekor szinte szó szerint megismételt. "Iszonyatosan csalódott vagyok, hiszen ötödik hete nagyon keményen készülök, pénzt, időt, energiát nem sajnálva. Az edzőm szerint később kerül lebonyolításra a mérkőzés, ő úgy gondolja, ha eltolt időpontban is, de mindenképpen bokszolhatok majd a világbajnoki címért."

A gálát szervező Kiss "Toto" Zoltán is elmondta, hogy miért kellett szerda reggel a gála elhalasztása mellett dönteni.

"Szeretném tisztázni, nem pénzügyi problémák miatt hiúsul meg az augusztus 25-re tervezett gálánk. Egyszerűen arról van szó, nincs megfelelő számú versenyzőnk, akik részt vehetnének a rendezvényen. Így nem tudnánk a kellő színvonalat garantálni, ezért döntöttünk úgy, későbbre toljuk a gála időpontját. Az sem jött jól, hogy fiam, Kiss "Junior" Zoltán egy csúnya kiütésbe futott bele a párkányi gálán, így ő csak 30 napos pihenő után meccselhet újra. Az ő részvételéhez ragaszkodott a szervezet amerikai elnöke, ezért is kellett a halasztás mellett döntenünk" - mondta az edző.

"Ki merem jelenteni, Beatrixnak lesz címmérkőzése! Nagyon bízunk benne, rengeteget dolgozott, megérdemli, hogy világbajnoki övért léphessen szorítóba. Abban is biztos vagyok, hogy Faragó Bea világbajnok lesz!" - fogalmazott a szervező menedzser, majd hozzátette, hogy Bea budapesti címmeccse ugyan elmarad, mégsem elképzelhetetlen, hogy a légsúlyú öklöző derekára tíz napon belül bajnoki övet csatoljanak. Ugyanis az USA-ból befutott egy jövő hét szombati címmeccsre szóló ajánlat, melyen Faragó Beatrix egy amerikai ökölvívóval mérkőzne meg. "Toto" szerint, ha Bea vállalja a meccset, már intézik is a formaságokat.

Az új fejleményekkel kapcsolatban a profibox.hu megkérdezte Faragó Beatrixet, aki a következőket mondta el. "Aki ismer, az tudja, hogy nem szoktam megfutamodni, de most olyan lelki állapotban vagyok, hogy aligha vállalhatok el egy ilyen felkérést. Arról nem is beszélve, hogy nem rendelkezem az Egyesült Államokba érvényes vízummal, aminek az ügyintézése sürgősségi alapon sem két nap."

Fight.hu

Partnereink

Partnereink