Hölgyek

Faragó Beatrix keményen készült és győzelmet vár magától

Faragó Beatrix keményen készült és győzelmet vár magától
A Budabox-Promotion augusztus 25-én, a budapesti Kaméleon Klubban rendez ökölvívó gálát, melynek főmérkőzését Faragó Beatrix (7-3-1) vívja a WIBC betöltetlen légsúlyú világbajnoki címéért.
Az egy hét múlva esedékes rendezvényről igen kevés információ látott napvilágot, így hivatalos tájékoztatás hiányában magunk jártunk utána, hogy mire számíthatunk a szombati eseményen.

Az egyik laptársunk már megjelentette, hogy az UBC interkontinentális bajnok Faragó Beatrix ellenfele az egykori amatőr Európa-bajnok Floarea Lihet (6-3-0) lesz, ezért az ellenfeléről és a felkészüléséről kérdeztük a bokszolónőt.

"Sajnos felvételt nem sikerült szerezni róla, mert a menedzsere nem volt valami segítőkész ebben az ügyben" - nyilatkozta a profibox.hu megkeresésére Faragó Beatrix. "Csak az interneten fellelhető adatoknak tudtam utánanézni. Ismert előttem az amatőr múltja. Lihet egy kifejezetten fiús alkat, legalábbis külsőre. A többi majd az első menetekben kiderül, és majd felmérem, hogy milyen színvonalat képvisel pillanatnyilag."

"Nagyon jó formában érzem magam, sokat dolgoztam ezért a mérkőzésért. A negyedik kemény hetet hagyom magam mögött, ami nem volt egyszerű, mert naponta hármat edzettem" - mondta a bokszolónő. "Meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. A következő héten már kicsit visszaveszünk a terhelésből, és az utolsó nap majd a pihenésé."

A mérkőzés tétje nagy, hiszen Faragó győzelme esetén WIBC világbajnok lesz.

"Úgy készülök minden nap, hogy ezt a mérkőzést meg tudjam nyerni. Nem lesz újdonság a tíz menet, hiszen az interkontinentális mérkőzésemen már bokszoltam ennyit, tehát ez nem lesz új. Annyit még elmondhatok, hogy amikor az UBC övért bokszoltam, akkor sem voltam ilyen jó állapotban. Tudom, mennyit kell készülni egy ilyen mérkőzésre, és még arra is rátettem egy lapáttal. Ki kell jönnie a sok munkának!"

A bokszgála másik főmérkőzését ifj. Kiss Zoltán (11-3-3) vívja majd, aki az IBU interkontinentális övét veszi célba. Ellenfele Gergely Szabolcs (0-19-0) lesz.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink