Hölgyek

Miló Viktória visszavonult

Miló Viktória visszavonult
Visszavonulás mellett döntött Magyarország legismertebb női ökölvívója, a 30. születésnapját néhány napja betöltő Miló Viktória (19-6). A légsúlyú hölgy GBU bajnokként akasztotta szögre a kesztyűit.
A monokli.com-nak annyit sikerült megtudnia a visszavonulás okairól, hogy Miló hiába rendelkezett szerződéssel a WIBF/WBA világbajnok Susi Kentikian (21-0) elleni mérkőzésre, a német Universum augusztus 30-án mégis az izraeli Hagar Shmoulefeld Finer-rel bokszoltatja a német klasszist. A Miló-Kentikian meccset eredetileg júliusban rendezték volna, amit Miló részéről egy németországi felhozómérkőzés is megelőzött, ám a TV kérésére júliusról későbbre halasztották a küzdelmet, majd a hamburgi vállalkozás mégis más versenytárs mellett döntött.

A Profibox Promotion időközben tárgyalásokat folytatott az Anita Christensen elleni mérkőzésről is, ám a dán hölgy június végén vereséget szenvedett, így ez a világbajnoki küzdelem is kútba esett, miközben a GBU által felajánlott Anasztazia Toktaulova elleni meccs anyagi részletei voltak elfogadhatatlanok.

Ezen a tényezők miatt döntött Miló Viktória a visszavonulás mellett.

A nyíregyházi Miló Viktória sokszoros karate és kung-fu világbajnokként kötelezte el magát az ökölvívás mellett, ahol amatőrként 4 országos bajnoki címet, és Eb bronzérmet szerzett. 2001-ben viszont nem indulhatott a vb-n, mert egy évvel korábban, néhány társával egyetemben, bemutató mérkőzéseket vállalt, amelyek később mint hivatalos profi mérkőzések kerültek az évkönyvekbe.

Miló 2002-ben kezdte profi karrierjét, 2003-ban már a GBU bajnoka volt, majd országos ismertségre tett szert, amikor a szolnoki Csonttörő-Chacón gála programjában, Maya Frenzel ellen kiütéssel védte meg címét. GBU övét, bár voltak vereségei, visszavonulásáig őrizte.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink