Hölgyek

Regina Halmich elbúcsúzott

Regina Halmich elbúcsúzott
A női ökölvívás világszerte egyik legismertebb alakja, a német Regina Halmich (54-1-1) péntek este Karlsruhe városában telt ház előtt búcsúzott a szorítók világától.
A női ökölvívás nagyasszonyaként szokás aposztrofálni a mindössze 31 éves Karlsruhe-i amazont, ami nem feltétlen túlzás, hiszen WIBF világbajnoki címét 1995-ben szerezte meg, és bár azóta kislégsúlyban és nagylégsúlyban is szerzett hasonló címeket, első vb övét mindvégig megtartotta, és leginkább ezt védte - szinte összeszámolhatatlan alkalommal.

A búcsú azonban lassan elkerülhetetlen volt, és a méltán népszerű hölgyet pénteken utoljára szólították szorítóba. Ellenfele a Magyarországon többször megfordult izraeli Hagar Shmoulefeld Finer (14-5-3) volt, aki a Krempf Réka elleni sikertelen próbálkozása óta megszerezte a WIBF nagylégsúlyú övét, tehát Halmich-ot egy hozzá hasonlóan uralkodó világbajnok várta búcsúzóul.

Maga az összecsapás kemény csatát hozott, ahol Halmich-nak nagyon meg kellett harcolnia a győzelemért, és ez "csak" többségi döntéssel sikerült neki. A mérkőzés izgalmas és változatos volt, mindazonáltal a légsúlyú cím védője dinamikusabb ütéseivel, pontosságával kompenzálta riválisa játékosabb bokszát. Shmoulefeld, aki minden menet végén felemelt karral jelezte vélt fölényét, olyan keményen küzdött, hogy Halmich orrnyerge - nem először pályafutása során - felszakadt. A szoros mérkőzés pontozása 95-95, 97-94 és 96-94 arányú volt.

A győztest hosszú ideig éltették kitartó rajongót, de hiába búcsúzott a női boksz nagy alakja, az élet nem áll meg: a német-örmény Susi Kentikian (18-0-0) már december 7-én ringbe lép a Halmich által leadott WIBF övért, méghozzá az itthon szintén jól ismert Nadia Hockmi ellen. A csinos, 20 éves barna bokszolóhölgynek jó esélye van arra, hogy örökébe lépjen a leköszönő "Királynőnek"...

Fight.hu

Partnereink

Partnereink