Hírek

A Klitschko-tesók nekimennek Valuevnek

A Klitschko-tesók nekimennek Valuevnek
"Nekünk van még egy álmunk" - beszélt a szombat éjjel ismét WBC világbajnokká koronázott Vitali Klitschko (36-2).
Ez az álom pedig nem más, minthogy az összes jelentős világszövetség vb-címe a Klicskó-testvérek derekán feszüljön. "Már csak egy öv nincs a Klicskó családnál" - fogalmazott Vitalij.

Mint ismert, Vitali a WBC, Wladimir a WBO és az IBF bajnoka, de a fiatalabbik fivérnél ott van még az ezen a szinten nem túl jelentős IBO öv is. A "maradék" WBA öv pillanatnyilag Nicolay Valuevnél van! Ám Valujevet nem egyszerű becserkészni, hisz a 213 cm magas orosz óriásnak a decemberi címvédése után Ruszlan Csagajevvel, az öv eredeti birtokosával kell megküzdenie, míg Vitalij és Vlagyimir számára is a kötelező következik, Juan Carlos Gomez, illetve Alexander Povetkin ellen.

Ha mindenki állva marad a kötelezők után, még akkor is kérdéses, hogy valaha összejön-e a Valujev elleni küzdelem valamelyik Klicskónak. Az orosz tudniillik sem szakmailag, sem ütőerőben nem áll úgy, hogy reális győzelmi eséllyel vegye fel a versenyt a fivérekkel, vagyis korántsem biztos, hogy Valujev menedzsmentjét érdekeltté lehet tenni egy ilyen küzdelemben.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink