Profi

DeGale vs. Wilczewski: DeGale egy pontozásos győzelemmel múlta felül ellenfelét!

DeGale vs. Wilczewski: DeGale egy pontozásos győzelemmel múlta felül ellenfelét!
Október tizenötödikén csapott össze az EBU szervezet nagyközépsúlyú bajnoka Piotr Wilczewski  az egykori angol bajnok és olimpiai aranyérmes  James DeGale-val.
Az ütközet egy izgalmakban bővelkedő tizenkét menetes rangadpott hozott, az első  menetben DeGale volt a jobb, aki offenzívabban lépett fel Wilctewskivel szemben és több pontos találatot vitt be ellenfelének. A második menetben tovább növelte Degale a fölényét egy gyönyörű és pontos felütés kíséretében, mellyel meg is nyerte a menetet. A harmadik menetben a britt egy szép ámbár kevésbé hatásos test- fejütés kombinációval "kínálta meg" ellenfelét, akinek szintén volt néhány értékelhető találata a menet folyamán. A negyedik menet - a harmadikhoz hasonlóan- sokkal kiegyenlítettebb küzdelmet hozott,  Piotr -nak volt néhány tiszta találta, azonban Degalenak is volt értékelhető támadásai. Az ötödik menetben fordulat következett be, Wilczeewski egy látványos jobb csapottal igazán tisztán eltalálta ellenfelét, akit szemmel láthatólag megfogott ez az ütés, azonban az egykori olimpikon talpon maradt. A hatodik menetre némiképp csökkent a tempó, azonban a mérkőzés színvonala nem, a menet során szűken de James hagyott mélyebb nyomott a pontozókban. A következő menetben mind két fél részéről voltak értékelhető találatok, a menet legszebb akciója egy DeGale által indított testütés sorozat volt, melyet egy pontos egyenes követett.
A meccs hátralévő részében összeségében DeGale volt az eredményesebb, azonban a britt nem tudott komolyabb fölényt kiharcolni, rendszerint a lengyel Piotr is látványos és értékelhető akciókkal fűszerezte meg a küzdelmet, melyet végül pontozással DeGale nyert többségi pontozással (115-113, 115-113, 114-144), ezzel megszerezve a szervezet nagyközépsúlyú bajnokiövét.A James DeGale vs. Piotr Wilczewski összecsapás az alábbi videon megtekinthetik/megtekinthetitek:
Márk

Fight.hu

Partnereink

Partnereink