Profi

Khan szerint Haye nem fut a Klitschko-k elől

Khan szerint Haye nem fut a Klitschko-k elől
A brit kisváltósúlyú világelső Amir Khan szerint nem igaz, hogy a WBA nehézsúlyú világbajnoka, David Haye elfut a Klitschko-testvérek elől, csak mindkét fél keményen képviseli a saját érdekeit.
A WBA kisváltósúlyú világbajnoka, Amir Khan (23-1) december 11-én igyekszik megvédeni címét a kötelező kihívó, interim bajnok Marcos Maidana (29-1) ellen. Erről, valamint a közelgő Haye-Harrison nehézsúlyú vb-meccsről nyilatkozott a SUN újságírójának.

Amir Khan az utóbbival kapcsolatban elmondta, hogy Haye nem kerüli a küzdelmet a Klitscko testvérekkel. Véleménye szerint sok ember nem érti az ökölvívás üzleti oldalát, ezért tévesen úgy hiszik, hogy Haye nem akar az ukránok ellen bokszolni. A valóság az, hogy a szerződések gyakran komoly harcok után kerülnek aláírásra.

- Eléggé gyakran beszélek vele ahhoz, hogy tudjam, nagyon akarja a Klitschko-testvéreket. Ő magabiztos abban, hogy meg tudja verni őket, ezért bokszolni akar velük. Sok ember nem érti meg, hogy akarni a küzdelmet még nem azt jelenti, hogy lesz is mérkőzés – jelentette ki Khan, aki a saját példáját hozta fel. 

- Sokan rólam is azt gondolták, hogy megijedtem Marcos Maidanától, mert a küzdelem csak nem jött össze. Harcolni akartam vele, de nem sikerült megegyezni. Ugyanez történik most Haye és Klitschko között. Ezek azok a tárgyalások, amiket az emberek nem értenek. Keményen megy az alku egy ilyen küzdelem körül. Semmi nem egyszerű akkor, ha sok pénz forog kockán.

Khan véleménye szerint szombaton Haye legyőzi Audley Harrisont Manchesterben. Az olimpiai ezüstérmes bokszoló azt mondja, hogy Harrison nem alkalmazkodott jól a profi ökölvíváshoz, de magassága és ütőtávja miatt Haye tökéletes ellenfelet kapott ahhoz, hogy felkészüljön Klitschko-ék ellen.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink