Vezető hír

Klitschko lesérült, nem bokszol Chisora ellen

Klitschko lesérült, nem bokszol Chisora ellen
Karrierje során először volt kénytelen lemondani mérkőzést a nehézsúlyú világbajnok Wladimir Klitschko, aki szombaton Derek Chisora ellen bokszolt volna Németországban, Az ukrán sportoló igen komoly hasizomszakadást szenvedett a szerdai edzésén.
A három profi bokszszervezet - az IBF, a WBO és az IBO - világbajnoki övét birtokló Wladimri Klitschko szerda délután edzés közben megsérült. Az első vizsgálatok szerint a 34 éves nehézsúlyú ukrán ökölvívó hasizomsérülést szenvedett, és orvosok szerint egy-másfél hónapos pihenőre van szüksége.

„Közel négy centi hosszú Wladimir hasizom szakadása” – mondta Bernd Bönte, a bokszoló cégének ügyvezetője.

„Megsérült a hasi izom, ezért Wladimir Klitschko nem képes arra, hogy szombaton küzdjön” – erősítette meg az előzetes diagnózist Dr. Sven Roessing, a Mannheim-i kórház ortopéd specialitája.

A manheimi meccsen Wladimir Klitschko mindhárom bokszvilágbajnoki övét kockára tette volna. Ellenfele egy gyakorlatilag ismeretlen brit bokszoló, Dereck Chisora lett volna.

Az ifjabbik Klitschko fivér - akinek bátyja, Vitali szintén nehézsúlyú világbajnok - 58 profi mérkőzéséből 55-öt megnyert, s 3 veresége van. A zimbabwei születésű brit Chisora mérlege még hibátlan: eddigi 14 meccsét mind megnyerte, 9-et kiütéssel.

A manheimi meccs, és a teljes gála elhalasztás után várhatóan tárgyalások kezdődnek a sportolók képviselő között a mérkőzés új időpontjáról. Ugyanakkor arról is hallani, hogy ha sikerül tető alá hozni a David Haye ellen címegyesítést, akkor Chisora nem kap lehetőséget más időpontban sem.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink