Hírek

Valuev legyőzte Holyfieldet, de hogy?

Valuev legyőzte Holyfieldet, de hogy?
Szombat este Zürichben csapott össze Nicolay Valuev (50-1) és Evander Holyfield a WBA nehézsúlyú világbajnoki címéért, amely küzdelem még hosszú ideig beszédtémát ad majd az ökölvívás kedvelőknek, hiszen az első benyomás alapján a veterán boxnagypapa tisztán megverte a „Keleti Szörnyeteg” néven csúfolt orosz felhőkarcolót.

valuev-holyfield.jpg
>> video: a mérkőzés innen letölthető/megnézhező <<

A Svájcban megrendezett összecsapáson a 46 éves Evander Holyfield élvezhette a közönség egyértelmű szimpátiáját, talán azért, mert a meccs előtti napon egy félresikerült interjúval feldühítette a zürichi közönséget. Valuev ugyanis azt találta mondani, hogy egy svájci sportolót sem ismer, ami felbosszanthatta a helyieket, akiknek a legnagyobb kedvence Roger Federer, a világ legjobbjának tartott teniszezője. De lehet, hogy szimplán csak szimpatikusabb volt az amerikai ökölvívó, aki hajlott kora ellenére sem tett le arról, hogy 5-szörre is felüljön a nehézsúly trónjára. Ez majdnem sikerült is neki.

A majdnem – hangsúlyozva, hogy első benyomás alapján – csak a három pontozóbírón múlott, ugyanis Evander Holyfield (42-10-2) tökéletesen felkészült ellenfeléből, lábon kitáncolta riválisát, majd beugrásokból menetenként többször tisztán eltalálta az első 6 menetben szinte csak a levegőt püfölő Valuevet. A mérkőzés második fele némileg szorosabb volt, ugyanis az orosz világbajnok nagyobb sebességre kapcsolt, de megrendítő erejű ütést egyszer sem tudott bevinni, sőt, a legtöbb találtára válasz is érkezett, leszámítva egy-egy balegyenest.

A végeredmény 116-112, 115-113 és 114-114 arányú Nicolay Valuev győzelem, azaz csupán csak az egyik pontozóbíró vetemedett arra, hogy döntetlenre értékelje Holyfield produkcióját. Mivel a magyar sajtó egyöntetűen a 46 éves bokszoló győzelmét látta jobbnak, nem csak e sorok írója, bátran kijelenthetjük, hogy több történt, mint vitatható pontozás bizony – csalást láttunk Svájcból!

Néhány főcím a magyar sajtóból
„Valujev csalással maradt bajnok” – monokli.com
„Győzelemtől fosztották meg Holyfieldet” – Sporthíradó
„Ellopták Holyfield világbajnoki álmait” – Origo
„Valuev kezei nem rendítették meg Holyfieldet, a pontozóké igen” – Nemzeti Sport

Lehet ennél többet hozzátenni? Lehet, de minek?! A boksz vesztett Svájcban, s nem Evander Holyfield!

Szólj hozzá a fórumban

Fight.hu

Partnereink

Partnereink