Profi

Wladimir Klitschko Adamekkel is megküzd

Wladimir Klitschko Adamekkel is megküzd
A nehézsúlyú világbajnok Wladimir Klitschko április 30-án előbb Dereck Chisorával lép ringbe, hogy bepótolják a tavaly decemberről elmaradt meccset. Aztán jön Adamek, míg Haye hoppon maradt.
Egyelőre csak azt jelentették be hivatalosan, hogy Wladimir Klitschko, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nehézsúlyú világbajnoka április 30-án védheti meg címét a brit Dereck Chisora ellen.

A két bokszoló eredetileg tavaly december 11-én csapott volna össze egymással Mannheimben, ám az ukrán bajnok sérülése miatt a találkozó elmaradt. Ezt követően sokáig kérdéses volt a címmérkőzés sorsa, ám a felek szerdán meg tudtak egyezni az új időpontról.

"Ez egy késői karácsonyi ajándék, nagyon boldog vagyok" - kommentálta a hírt a 27 éves, eddig csupán 14 profi mérkőzéssel rendelkező, ám veretlen Chisora.

A megállapodással szinte biztossá vált, hogy a fiatalabbik Klitschko-testvér (55 győzelem, 3 vereség) a közeljövőben nem küzd meg a Boksz Világszövetség (WBA) bajnokával, a szintén brit David Haye-jel. Már csak azért sem, mert szeptember végén a másik igen komolynak számító kihívóval, a korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú világbajnokkal, Tomasz Adamekkel csap össze. Lengyelországban!

Az utóbbi meccs ugyan a Klitschko-oldalról nincs még bejelentve, de a lengyelek klasszisa állítja, mindenben megegyeztek az ukránnal. Bár az is igaz, hogy David Haye is úgy tudja, július 2-én megmérkőzik Wladimirral, ugyanis ő is minden kérdést tisztázott Klitschkóval.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink