Vezető hír

„Tatár” már több, mint tíz éve elemzi ellenfelét

„Tatár” már több, mint tíz éve elemzi ellenfelét
Nagy feladatot kapott nehézsúlyú MMA harcosunk, Németh „Tatár” Gábor. November 22-én a Super GP-re keresztelt gálán a nemzetközileg is elismert freefighter sztár, Gary Goodridge ellen kell bizonyítnia világbajnoki címmérkőzésen a Körcsarnokban
Hangarian All Stars - Super GP Grand Prix, poster1.jpg


Németh Gábor, Tatár.jpg - Sokan nem tudják, hogy miképpen keveredtél az MMA világába. Kicsit mesélnél nekünk erről az időszakról?
- Miután abbahagytam a Judo-t elkezdtem Kempo edzésekre járni a Juhász Gym-be, ahol megismertem mostani csapattársamat Karacs Attilát is. Szerintem az akkori időkben jó nevű egyesület voltunk, hiszen a Varga testvérek és sok más bunyós kijárt külföldre thai-box és MMA meccsekre, ráadásul jó eredményekkel jöttek haza. Én még ezekben az időkben versenyeztem és készültem mindkét stílusban, a többiek pedig már kijártak Hollandiába bunyózni. 2000-ben szükség volt egy nehézsúlyú MMA-s bunyósra. Én így kerültem az első meccsem lehetőségéhez. Ezután annyira megtetszett ez a szabályrendszer, hogy csak ilyen meccseket vállaltam.

- Persze Luca Sabatini ezt biztosan nem így gondolja, mert a bemutatkozó meccsed után Karacs egykori riválisát idegenben verted, idő előtt, ráadásul thai-boksz szabályrendszerben!
- Azon a gálán, ahol kiütöttem Sabatinit mi tartalékmeccs voltunk, emiatt is vállaltam azt a meccset, de igazából már csak az MMA vonzott. Engem amúgy a rugdosódás már nem igazán mozgat, a K-1-hez pedig elengedhetetlen a jó és magas színvonalú lábtechnika.

- Térjünk most rá egy kicsit a mostani helyzetre. Egy nagyon kemény harcos Gary Goodridge ellen kell bizonyítanod. Kielemeztétek már, hogy mivel és hogyan lehet őt legyőzni?
- A Goodridge meccseit már lassan húsz éve nézem, nem csak most kezdtem el elemezni őt, hiszen már nagyon régi bútordarab ebben a szakmában. Ismerem a küzdőstílusát. Harcos, nagy ütő és inkább állóbunyósnak mondanám, annak ellenére, hogy komoly győzelmei voltak földön is! Persze attól még, hogy állóbunyósnak mondtam ő még mma-s. Mondhatnám azt is, hogy a k-1-be csak pénzt keresni ment, persze voltak ott is sikerei, de a ketrecben és az mma-ban lett elismert név. Jó a felkészülésem, mert igazán jó bokszolókkal (Rubin Olivér és Turgonyi Bálint) és Karacs Attilával és Rácz Dénessel kesztyűzök és őket nagyon erősnek tartom ebben a fenti bunyóban, ami ellenszer lehet majd a kihívóm ellen. Nem hiszem, hogy egész Magyarországon van jobb hely most, mint a mienk, ahol ilyen ellenfél ellen fel lehet készülni.

- Kik voltak a korábbi meccseiden a legnagyobb nevek, riválisok?
- Az egyik legbecsesebb győzelmem az mindenképpen Slavomir Molnar ellen volt idegenben. Ezt a mérkőzést sikerült idő előtt megnyernem, pedig nem sok jövőt jósoltak a kihívóm ellen. Ceik Kongo-t is a nagy nevek közé sorolnám. Kétszer is bunyóztam ellene, de mindkét mérkőzést sérüléssel zártam. Az első meccsen leütöttem, majd kiment a térdem, míg a visszavágón, ujjal a szemembe ütött és nem tudtam, folytatni a mecset. Viszont Svájcban bunyóztam a legjobb görög nehézsúlyú mma-sal, őt vertem, valamint Hollandiában is nyertem emlékezetes meccsen egy belorusz srác ellen.

Gary Goodridge.JPG- Utoljára pont a Körcsarnokban voltál főmérkőzés az egyik Totalfight gálán. Most újra itt az alkalom, hogy Te tegyél pontot az i-re. Mennyire pörget téged az a tény, hogy itthon, hazai közönség előtt egy sztár ellen leszel főmérkőzés?
- Amerikában és Zágrábban is bunyóztam világbajnoki címmérkőzést, ahol főesemény volt a meccsem. Úgyhogy edzettnek érzem magam erre a feladatra és motivál a főmérkőzés ténye. Ez a meccs most, hogy itthon lesz sok mindenkit megmozgatott körülöttem. Rengetegen hívnak, hogy jönnek és nagy a hangulat, ez rendkívül jól esik ennyivel a gála előtt és biztosan pluszt fog jelenteni. Sok embert érdekel ez a meccs és ez egy nagyon jó érzés!

- Mi lesz, hogyha nyersz? Gondolkodtál már ezen?
- Ha nyerni fogok biztosan folytatom még, hiszen most erőt érzek magamban ehhez. Egy vesztes meccs után pedig az ember magába roskadva elgondolkodik a folytatáson, aztán hoz egy döntést. Nem tudom, hogy melyik forgatókönyv fog megvalósulni, de most nem is ezen töröm a fejem, hanem a mérkőzésen! A Szeri Attila már most pedzegetett nagyobb neveket a győzelmem esetén.

A Super Grand Prix rendezvényre a jegyek elővételben nagyon szépen fogynak, de még kaphatóak a helyszínen és jegyrendelés esetén a Ticket Express jegyirodákban valamint a budafoki Bakos Fitness-ben.

 

(Hungarian All Stars)

Fight.hu

Partnereink

Partnereink