Vezető hír

A 2008-as év magyar legjobbjai

A 2008-as év magyar legjobbjai
A profibox.hu már-már hagyományt teremtően megszavazza minden év legjobb hazai profibox legjeit, melyből a külföldön versenyző bokszolók sajnos mellőzve vannak, de azért jó néhány nagy nevet tartalmaz az idei lista is!
Az év női ökölvívója: Belinszky Krisztina WIBC/GBU világbajnok
Az év női ökölvívó mérkőzése: Faragó Beatrix vs. Gabriella Inpesrger WIBC címmérkőzés
Az év férfi ökölvívója: Nagy „Hóhér” József WBF ex-világbajnok
Az év férfi mérkőzése: Zöld Ferenc vs. Rene Mahling IBF Youth világbajnoki címmérkőzés
Az év KO-s győzelme: Nagy Hóhér József WBF címszerzés Dél-Afrika
Az év felfedezettje: Nagy András (Hungarian All Stars)
Az év profibox rendezvénye: ApoCalypso I. (Sport1)
Az év menedzsere: Petrányi Zoltán
Az év promóter-csapata: Hungarian All Stars/ifj. Perutek János

Viszonylag nehézkes volt az öt főből álló szerkesztőségi bizottság feladata, mikor az év legjeit választották, hiszen az elmúlt időkhöz képest meglehetősen gyér volt a hazai profibox élet. Ettől függetlenül portálunk nem tért el a megszokott hagyományoktól és néhány kategóriában azért idén is átadta képzeletbéli díjait a nyerteseknek!

Belinszky.jpg

Sajnos mára csak két igazi szereplője van a női profi ökölvívásnak idehaza. Sőt leginkább egy, hiszen az év mérkőzésének résztvevője Faragó Beatrix a címszerzés után visszavonult, így alakult ki, hogy ki lesz az év sportolója, és ki kapja az év meccse címet. Mára egyértelműen Belinszky Krisztina képviseli a női ökölvívókat, így számára sima volt a terep. Izgalmas címszerzése a Kaméleon klubban mindenképpen említésre méltó, de a visszavonulóban lévő Faragó talán pályafutása befejezésének is köszönheti a profibox.hu „övét”.

farago bea.jpg

A Hungarian All Stars csapata a profi bunyóban is szót kért 2008-ban, mégpedig Nagy András révén, akinek mindhárom mérkőzését figyelemmel kísérték a sport televíziók. Akárcsak ifj. Perutek első 2008-as boxgáláját, ami az év rendezvénye címet is megnyerte.

nagy andras.JPG

Sok jó történik velünk az Universum háza táján, de sajnos ők ezen a szavazáson nem vesznek részt így egyértelműen a WBF bajnoka, Nagy József viheti haza a legjobb bunyósnak járó képzeletbéli trófeát. Látványos győzelme, a 2008-as esztendő KO-ja címet is megkapta és talán csak azért nem lett az ő mérkőzése az év csatája, mert a szerkesztők nem szerették volna, ha csakis kizárólag róla szól ez a szavazás… Így nyert egyhangúlag titulust a hazánkban be nem mutatott, de nagyon izgalmas németországi csata, amin Zöld Ferenc képviselte hazánkat!

hoher petranyi.jpg

Az év menedzsere ki más lett volna, ha nem a Profibox Promotion vezetője Petrányi Zoltán, aki még világbajnoki védencének is több címmérkőzést szervezett, akárcsak Hubert Lászlónak.

Janosperutek.jpg

A legjobb rendezvények, a Sauerland Event-tel kötetett nemzetközi kapcsolat, az idei év rendezvényszervezőjévé avanzsálták az All Stars csapatát és azon belül is ifj. Perutek Jánost. Érdekes megemlíteni, hogy az év menedzsere Petrányi Zoltán éppen ifj. Perutek rendezvényén lett újra nehézsúlyú Magyar-bajnok még 2005-ben!

Fight.hu

Partnereink

Partnereink