Profi

Az amerikai óriás kipipálva

Az amerikai óriás kipipálva
Tomasz Adamek tegnap este Newakr-ban pontozással győzte le Michael Grantet, így megvédte IBF nemzetközi és WBO NABO nehézsúlyú címeit. Jöhetnek Klicskoék?
Tomasz Adamek van annyira jó öklöző, hogy ne okozzon neki problémát egy Michael Grant típusú öklöző. A lengyel nehézsúlyú öklöző megmutatta, hogy ha kell, elbánik az ilyen hatalmasra nőtt emberekkel is, mint a 201 centiméter magas Grant. Termete ellenére Grant az első menetekben csak ismerkedett Adamekkel, aki viszont nem volt rest megütni ellenfelét, ha épp arra járt. Az első öt menetben az amerikainak nem sok köze volt a mérkőzéshez, mivel Adamek folytatta első menetben megkezdett támadásait és volt pár tiszta ütési is.

Adamek és Grant az első menet végén a földön kötöttek ki

Volt itt borulás is

De amikor a hatodik menetben Grant keze is elsült, Adamek jobb szeme rögtön felrepedt. Ezt kihasználva Grant növelte a nyomást ellenfelén. Ám a nagy lendület odalett az utolsó menetekre, amikor ismét Adamek került fölénybe, szépen kiboxolta Grantet, aki hiába próbált meg bármit csinálni, az utolsó gong is eljött, a pontozóbírók pedig 117-111, 118-110, 118-111 arányban Tomasz Adameket hirdették ki győztesnek. A mérlegelésen Grant 20 kilóval volt nehezebb Adameknél, de a lengyel kemény volt és legyőzte az amerikait, így jogosan tehetjük fel a kérdést: Vladimir, vagy Vitalij lesz a következő ellenfél? Adamek az IBF és a WBO ranglistáján is a harmadik helyen áll, ráadásul a szervezeteken kívüli ranglistán is a 4. a címvédők mögött. Ha fogadni lehetne, akkor Vladimir lesz a következő ellenfél a ringben.


p.sz.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink