Profi

Esélylatolgatás ifj. Perutek Jánossal

Esélylatolgatás ifj. Perutek Jánossal
Hamarosan Marquez – Diaz mérkőzést rendeznek és érdekes ellenfélváltozásnak
lehettünk tanúi a Povetkin – Klitschko meccsel kapcsolatban is. Lapunk szakértőjét ifj. Perutek Jánost kérdeztük a mérkőzésekről.
- Érdekesen alakul mostanában a K2 mérkőzés szervezői munkája. Náluk gyakran előfordul, hogy nem az eredetileg kiírt ellenféllel bokszolnak. Mit gondol a Povetkin féle ügyről?

- Azért van náluk többször ellenfélváltozás, mert szigorú szabályokat alkotnak a
szerződésekben és ez sok kihívónak nem ízlik annyira. Nézze a profiboksz egy nem
létező markervonalon túl már üzlet és ezt mostanában a K2 kapcsán a rajongók is
érzik a bőrükön.


- Ön szerint Samuel Peter jó „csere ellenfél”?

- Mindenképpen, hiszen a korábbi meccsükön háromszor is padlóztatta Wladimirt.
Ugyanakkor Povetkin ellen szerettem volna látni már Klitschkot nagyon. Úgyhogy
nekem csalódás, hogy nem jött össze a meccs.


ifj. Perutek János szinte mindenhol ott van, ahol nagy esemény zajlik

ifj. Perutek János Michael Buffer oldalán

- A német menedzsment azt állította, hogy szigorú volt a szerződés, de más infókból pedig azt lehetett leszűrni, hogy az edzői stáb még nem találja érettnek egy Klitschko elleni mérkőzésre az orosz olimpiai bajnokot. Véleménye szerint melyik hír az igaz?

- Tavaly már majdnem összejött a meccs és akkor is azt mondták, hogy Povetkin
nincsen még felkészülve egy ekkora ütközetre. Lehet most sem érett meg még
teljesen. Ezt csak a német menedzsment vagy az orosz bokszoló által fizetett edzők tudják megmondani. Ugyanakkor nem hiszem, hogy most ez lenne a gond. A helyzet pusztán üzleti okok miatt alakult így a véleményem szerint. Azt azért ne feledjük el, hogy Povetkinnek saját menedzsmentje is van a Sauerlandon kívül. Szóval velük így együtt tuti nem egyszerű megegyezni és a Klitschko féle szerződések pedig kimagaslóan szigorúak és sok olyat tartalmaznak, ami forradalmian negatív. Például, hogy a kihívónak kell fizetni a járulékos költségeket (utazás, étkezés, stb.) Szóval ez a két csapat szerintem nagyon nehezen fog dűlőre jutni. Lásd Valuev vs. Vitali Klitschko, ahol még Don King is ott kellemetlenkedik.


- Hamarosan Marquez – Diaz…

- Úgy bizony és remélhetőleg Diaz nem keresztezi oly mértékben a mexikói ikon útját mint korábban Mayweather. Ha most fogadnom kéne, azonnal Marquez-re raknék nagyobb összeget, de az ilyen csaták a már ismert közhelyek miatt is izgalmas, úgyhogy én magam várom már ezt a meccset!

Floyd Mayweather Jr. és Manny Pacquiao sokat foglalkoztatja a nemzetközi sajtót is

ifj. Perutek János szerint lesz Mayweather - Pacquiao meccs

- Azt hallani, hogy a Pacquiao vs. Mayweather meccs akár az Arab
Emirátusokban is lehet. Önnek mi a véleménye a közel-keleti bokszpiacról?


- Hogy miről? (Kérdez vissza nevetve) Na jó! Meg kell hagyni egy magyar ember már megpróbálta megmutatni nekik, hogy mi a bunyó. Csak az Dubai-ban volt. Takács Zoli bokszolt WBO interkonti meccset és Rácz Félix szervezte a gálát. Nekem az a benyomásom, hogy első hallásra nagyon nagy okosság van az „olajos” országokban pénzt összekalapozni a bunyóra. Merthogy a bokszhoz az kell, ott meg pénz van, de azt tudni vélik, hogy arab emberek és a muzulmánok, bár sokszor harcolnak, ha kell azért annyira nem boksz nemzet. Talán ezért nem sikerült gyökeret vernie senkinek arra felé. De ezt úgy mondom, hogy nincsenek mély tapasztalataim arrafelé boksz ügyben. Ha meg az előbb említett szuperütközetről beszélünk is hasonlókat tudok mondani, nyilván ki tudnak fizetni egy ekkora gálát arrafelé, de vajon fogják e? Ez a nagy kérdés!

- Egyáltalán összejöhet végre ez a mérkőzés?

- Persze csak még húzzák egy kicsit, de jól van ez így…


p.sz.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink