Profi

Fókuszban Wladimir Klicsko és Samuel Peter

Fókuszban Wladimir Klicsko és Samuel Peter
Szombat este Frankfurtban, a Commerzbank Arénában Wladimir Klicsko a Samuel Peter elleni visszavágón védheti meg IBF, WBO, IBO öveit. Akkor Wladimir pengeélen táncolt, de nyert. Nézzük, öt év távlatából hogyan látja a dolgokat.
Samuel Peter listájáról már csak a két ukrán nehézsúlyú világbajnok, Vitalij és Wladimir Klicsko hiányzik. 2008-ban az idősebb fivér verte meg, 2005-ben pedig Wladimir ellen harcolt IBF/WBO eliminátor meccsen. Az ifjabb Klicsko nyert, bár az 5. menetben kétszer is rászámoltak, a 10.-ben Peter pedig ismét leütötte. A "Nigeriai Rémálom" most biztos bosszúra szomjazik. De akkor még másképp öklözött Wladimir is, mint mostanság. Nézzük, hogyan látja az ukrán világbajnok a dolgokat.

"A Brewster és Sanders elleni vereség után szükségem volt egy küzdelemre egy legyőzhetetlen ellenféllel szemben és ez volt Samuel Peter. Nagyon megtanított engem. Dehéz és nagyon fontos harc volt a karrieremben. Nem tagadom, de hála annak a győzelemnek, felemelkedtem a mélységből és sikerült elérni új magasságokat"- mondta Wladimir Klicslko, aki  két felhozó mérkőzést vívott Samuel Peter előtt.

Wladimir Peter legyőzésével új szárnyakat kapott

Wladimir sorsdöntő csatát vívott Samuel Peterrel

Azóta sem tudta megverni senki őt. De piszon nehéz csata vár rá Frankfurtban az biztos. "Ez a küzdelem nagyon fontos nekem. Abban az időben Sam-et nagyon igéretes harcosnak tartották, a mérlege tökéletes volt. Emllékszem a meccsünk előtt a menedzsere, Ivaylo nyíltan kijelentette, hogy én leszek a következő áldozata a Nigériai Rémálomnak. Ez arra ösztönzött engem, hogy megújúlt elkötelezettséggel dolgozzak. Komolyan vettem a felkészülést és nagy edzőpartnereket hoztak nekem. Ezúttal megpróbálom megnyerni a meccset a lehető leggyorsabban és én fogok irányítani"- fejezte be Wladimir. Annak csak mi örülnénk a legjobban, ha izgalmas és szikrázó összecsapás lenne a szombat esti.


p.sz.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink