Vezető hír

Hét eleji csetepaté - videóval

Hét eleji csetepaté - videóval
Kedden bokszgálát tartottak a flórián téri üzletházban található Gilda Max edzőteremben, több címmérkőzéssel. Hubert László és Szebelédi Renáta UBO övet szerzett, Molnár Attila magyar bajnok lett.
A Borovics Zoltán – Techeres Ion Alexandru mérkőzés nagyon egyoldalú küzdelmet hozott, a román bokszoló már a nyitó menetben kétszer padlóztatta ellenfelét, aki a következő körben az első komoly pofontól eldobta magát, így Baranyi János ringbíró beszüntette a meccset (TKO2). Hafner Ferenc (3 győzelem – 0 vereség) szintén gyorsan végzett, ő Balogh Gábort állította meg a második menetben, egy olyan meccsen, ami az első pillanattól kezdve egyoldalú küzdelmet hozott. 

Jó volt viszont a Marosi György (5 győzelem -0 vereség) kontra Patakfalvi Róbert küzdelem. A thai bokszos alapokkal rendelkező romániai bokszoló az első menetben még tartotta a lépést Marosival, talán még egál is volt az első három perc, ám a következő szakaszban elvesztette a fonalat, köszönhetően ellenfele bombáinak. Marosi annyira megverte Patakfalvit, hogy azzal több mérkőzést is nyerni lehet. A meccset Patakfalvi ringsarka adta fel, mert bár a bokszoló nem került padlóra, szinte öntudatlanul nyelte a pofonokat (TKO2).

Nehézsúlyban az egyiptomi származású kanadai „Ramy” El Fetouh megszerezte első profi győzelmét, miután sima, egyhangú pontozással legyőzte Somogyi Jánost. Cirkálósúlyban Orsós István szintén pontozással nyert a debütáló Nagy István Barna ellen, méghozzá egy kifejezetten őszinte, nyíltsisakos mérkőzésen. 

A BoxingONE amatőr ligát figyelemmel követők bizonyára tudják, hogy a csapatbajnokságban Team Rybnik néven egy lengyel csapat is szerepel. Nos, úgy tűnik, hogy az amatőr alakulat némileg gyengült, ugyanis egyik legjobbjuk, a kétszeres lengyel országos bajnok Kamil Mlodzinski profinak állt, és Budapesten kezdte el új karrierjét. A Gregorz Proksa által edzett kisváltósúlyú fiatalember négy menet alapján sima, egyhangú pontozásos győzelemmel jutott túl a tűzkeresztségen. Ellenfele Lakatos Károly (9-26-1) volt. 
szebeledi renata.jpg
Beszámolónkkal időrendi sorrendben haladtunk, és eljutottunk az első címmeccshez. Kispehelysúlyban került megrendezésre egy UBO vb-címmeccs, ahol a fiatal Szebelédi Renáta (7 győzelem – 8 vereség) és a rutinos, szülés után visszatért Insperger Gabriella (4 győzelem – 9 vereség) csapott össze. Szebelédi, aki thai bokszban több vb-övvel rendelkezik, igen keményen odaállt, s már a második körben kétszer padlóztatta ellenfelét, egyszer testen, egyszer fejen. A harmadik menetet, ilyen előzmények mellett, mondhatjuk eseménytelennek is, ám a negyedik kör elején Insperger ismét padlózott, ami után Baranyi János mérkőzésvezető beszüntette a küzdelmet (TKO4). Az UBO övét Petrányi Zoltán, és Győryné Tóth Zsuzsanna csatolta az ifjú bajnoknő derekára. 

Nagyváltósúlyban Molnár Attila (19-18-6) és Varga János (9-7) csapott össze a Magyar-bajnoki címért, amely párharc nagyszerű küzdelmet hozott. Molnár egy bevállalós verekedő, aki folyamatosan előrefelé, míg Varga ezen az estén távolról, jobb lábmunkáját kihasználva próbált bokszolni. Az első menet alapján még Vargának állt a zászló, de Molnár a következő körben már utolérte, és többször komolyan megsorozta. Úgy tűnt, hogy Varga a folytatásban teljesen szétesik, hiszen a harmadik, majd a negyedik menetben is számolni kellett rá, de Molnár az ötödik körtől fáradni látszott. A hatodik menet már szoros küzdelmet hozott, majd a 7-ben Varga jobbnak látszott, sőt, egyszer testen meg is csípte ellenfelét. A nyolcadik menetben Molnár elgyötörtnek tűnt, Varga viszont ficánkolt, mintha csak most kezdődött volna a mérkőzés. Ám a menet legvégén csattant az ostor: Molnár egy óriási testütéssel kínálta meg ellenfelét, aki ettől azonnal elterült, és eltorzult arcából látszott, nem lesz képes felállni. Így is lett, Flórián Béla mérkőzésvezető kiszámolta a fiatal bokszolót (KO8). 

A rendezvény kilencedik mérkőzésén Nagy József (23-7) és Halász Gábor (27-15) küzdött cirkálósúlyban, méghozzá egy Magyar-bajnoki kvalifikációs mérkőzésen. „Hóhér” szinte az egész mérkőzésen dominált, kemény ütésekkel rázta meg ellenfelét, de a szép akciók a mérkőzés felétől el-elmaradtak, sok volt a dulakodás, és a kisebb nagyobb szabálytalanság. A vége egyhangú (98-92, 100-90, 97-94) pontozásos Nagy József győzelem 10 menetben.

Szerettünk volna bővebben foglalkozni a Hubert László – Varga István cirkálósúlyú Magyar-bajnoki és UBO vb-meccsel, ám „Dupla” másként „rendelkezett”. Egészen pontosan az történt, hogy 57 másodperc alatt kiütötte ellenfelét, aki ilyen rövid idő alatt kétszer is padlóra került, mindkétszer testütéstől. Komoly erődemonstráció volt Hubert részéről, amely UBO vb-övet ért cirkálósúlyban.

Mindent összevetve remek eseményt hozott tető alá Petrányi Zoltán és a Profibox Promotion. Reméljük, hogy jövőre a „Hét eleji csetepaté” továbbgondolása is megtörténik.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink