Profi

James Toney a ketrecben

James Toney a ketrecben
Szombat este James Toney, négyszeres világbajnok öklöző az UFC legendás harcosa, Randy Couture ellen fog a ketrecbe lépni. Lapunk boxszakértőjének, ifj. Perutek Jánosnak ezúttal is kikértük a véleményét.
Az UFC-ben már korábbi pankrátorok is bemutatkoztak, így például Brock Lesnar is, aki jelenleg a nehézsúlyú világbajnok. Dana White, az UFC elnöke most viszont nagyot húzott azzal, hogy egy Amerikában elismert arcot, James Toney-t szerződtette, hogy a ketrecben harcoljon. Az ökölvívásnak elég sok köze van a ketrecharchoz is, hiszen gyakran végződnek ütés általi kiütéssel a mérkőzések, de az ellenfél ezúttal egy igazi birkózó lesz. Mit szól ehhez ifj. Perutek János?
"Okozott már bokszoló meglepetést az MMA-ban mégpedig Ray Mercer, aki korábban WBO világbajnok volt, úgyhogy bár kétségtelenül nehéz egy bokszolónak az MMA szabályrendszerben eredményt elérnie, nem lehetetlen."

Haló! Randy? Szombaton lenyomlak...

James Toney először az UFC-ben

Ugyanakkor nem lehet megkerülni a biznisz részét sem a dolognak. Az Ultimate Fighting Championship világhírű, de a legnagyobb kasszasikereket kétségtelenül az Egyesült Államokban csinálja. Szükség van egy boxolóra, hogy tovább növeljék a bevételeket?
"A UFC-nek nem bokszolókra van szüksége, hanem minél nagyobb publicitásra. Ezt James Toney bőven tudja hozni! Először Ő Amerikában egy ikon, sokkal inkább elismerik, mint Európában. Amúgy nem csak az ökölvívásból mennek el MMA meccsekre, hanem pl. a pankrációból is. Például a "Batista" néven ismert WWE birkózó is kipróbálja magát a ketrecben az idén."
Azt viszont el kell ismerni, hogy James Toney kemény ellenfelet kapott elsőre, hiába lassan 50 éves Randy Couture. Hogy mire megy vele, szombaton kiderül, de az elsődleges cél mindenképp az állva maradás kell legyen Toney számára.


p.sz.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink