Vezető hír

Klitschko-Haye kicsiben: Vető vs Nagy

Klitschko-Haye kicsiben: Vető vs Nagy
Izzanak az indulatok a magyar profi bunyóban: éppen hogy lecsengett a Rácz - Petrányi szócsata, Vető Gábor és Nagy István között élesedett ki az ellentét.
Tisztára, mint a nagyok között. David Haye jó másfél éve nagy hanggal kihívta a Klitschko testvéreket, de ahelyett, hogy a ringben bizonyított volna a brit fiú, inkább a menekülést választotta. Valami hasonló történt Vető Gábor és Nagy István között.

Vető menedzsere, a svájci Oliver Dütschler kihívta a Nyíregyházán élő Nagy Istvánt egy párbajra, de amikor annak menedzsere, Nagy Lajos, a gyenge anyagi kondíciók ellenére belement a küzdelemre, Vetőek elkezdtek kitáncolni az általuk kezdeményezett meccstől. Az utolsó húzásuk ráadásul elég sportszerűtlenre sikeredett.

Történt, hogy a menedzserek már hónapokkal ezelőtt megállapodtak abban, hogy nemzeti ünnepünkön, október 23-án, Németországban ad randevút egymásnak a két magyar ökölvívó. De amikor már a repülőjegyet kellett volna fixálni, néhány hete, Dütschler menedzser azt mondta, hogy Gábor sérüléssel bajlódik. Ennek ellenére Vető október 2-án, Kenyában bokszolt egyet, majd ezt követően jelezték Nagy Lajosnak, hogy sérülés miatt nem lehet megrendezni a meccset.

A küzdelem bejegyzését törölték a boxrec.com boxadatbázisból is.

Aztán mindenkit meglepet a hír, miszerint a sérült(!) Vető Gábor a fent említett időpontban, és eredeti helyszínen, mégis kötelek közé lépett, és egy ismeretlen, de veretlen orosz bokszoló ellen elért gyors sikerrel, 21 győzelemre módosította hibátlan rekordját. Mindezt úgy, hogy a meccsről eredetileg egy magyar szurkoló sem tudott, pedig Dütschler menedzser korábban minden egyes alkalommal tájékoztatta a szaksajtó munkatársait, hogy Vetőnek mérkőzése lesz, írjanak róla. A Vető-Hakimov mérkőzés csak a küzdelem napján került fel a boxrec.com előjegyzési naptárába is!

Mindez nagyon sportszerűtlen húzás volt a svájci menedzser részéről, aki már korábban is meglépett olyanokat, ami miatt nem látják szívesen a magyarországi ökölvívás kornyékén. Vető állítólag még mindig sérült, így ha mégis ringbe engedte a menedzser, akkor, Nagy Lajos szavait idézve, „vagy kamu az ellenfél, vagy kamu a meccs, vagy kamu a sérülés”. Ebben valószínűleg igaza is van Nagy István edzőjének.

Nagy István egy korábbi meccse

A szakoldalak fórumozói között sincs nagy egyetértés, mert bár sokan úgy gondolkodnak, hogy egy sérült bokszoló mindenki ellen legyen sérült, a másik oldal szerint Vetőék lemondhatják a meccset különösebb indoklás nélkül. De még a másik táborból is többen úgy vélik, hogy elegánsabb lenne a tiszta beszéd, mert a sérülés történetet nehéz elhinni.

Nagy Lajos, megunva Vetőék kihátrálását, kihívást intézett a svájci csapathoz, hogy november 13-án, Győrben, Vető álljon ki Nagy Istvánnal egy magyarbajnoki mérkőzésre. A költségeket és a díjazást a magyar menedzser állná, és még tévés támogatást is szerzett a párharchoz. Mindezt Vetőék nem fogadták el.

Vető Gábor egy korábbi meccse

Legyünk őszinték. Vető egy veretlen bokszoló, de a mérkőzéseinek felét olyanok ellen vívta, akiknek semmilyen ökölvívó múltjuk sem volt, többségük más küzdősportból érkezett némi pénzt keresni. Nagy István mérlege korántsem tökéletes (14-7), de egy nagyon kemény, technikás bokszoló, aki komoly ütközetekben sem vallott szégyent. Sokak szerint a gyenge amatőr eredményekkel rendelkező Vetőnek egész egyszerűen most még túl kemény kihívás Nagy, amire ők maguk csak később jöttek rá, amikor már megállapodtak az ellenféllel.

Mondhatnánk azt, hogy magyaros történet, de miután Klitschko és Haye már évek óta ezt játssza, nem tehetjük.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink