Vezető hír

Klitschko: színtelen, szagtalan, de halálos

Klitschko: színtelen, szagtalan, de halálos
Nem történt meglepetés a tegnap esti németországi profi ökölvívó gálán, melynek főmérkőzésén a Magyarországon is komoly rajongótáborral bíró Wladimir Klitschko (52-3) lépett szorítókötelek közé, hogy megvédje egyesített világbajnoki címét Lennox Lewis korábbi legyőzője, Hasim Rahman ellen.

Bár a meccs toronymagas esélyes az ukrán „Acélkalapács” volt, a szurkolók fejében bizonyára ott motoszkált az a gondolat, mi van, ha Rahman keze ismét elsül, mint annak idején Dél-Afrikában? Ha ez így is volt, a Klitschko-fanok hamar megnyugodhattak, hiszen az ukrán annyira egyben volt az összecsapás során, hogy erre még a kevésnél is kevesebb esély adódott – egészen pontosan zérus lehetőség! Klitschko balkeze ugyanis a kezdő gongszó pillanatától fogva egyfolytában sakkban tartotta az amerikai ökölvívót, akinek támadásra alig maradt ereje, vagy ha mégis, akkor csak a levegőt püfölte. Az egyoldalú meccs – a legtöbb Wladimir Klitschko összecsapáshoz hasonlóan – nélkülözte a látványosságot, azaz Klitschko csak annyit kockáztatott, amennyit kellett, a muszájon túl nem vállalt többet. De még így is egyértelmű volt néhány menettel később, hogy Rahman hamarosan megtörik, hiszen már a harmadik felvonást is végig a sarokban töltötte, kettős fedezék mögött.

>> Videó: a mérkőzés innen letölthető <<


Klitschko a 6. menetben törte meg a Rahman-diót, amikor több tiszta balhorogra rátett még egy jobbost is, amitől a kétszeres világbajnok kihívó padlóra került. A számolás után folytatódott az összecsapás, de csak a szünet után érkezett el a pillanat, hogy Klitschko befejezze a csatát. Ez csak félig sikerült, ugyanis Tony Weeks mérkőzésvezető a 7. menet 44. másodpercében kivette a küzdelemből Rahman, azaz a világbajnok ismét TKO-val nyert. A kihívó ringsarka ugyan reklamált, de nem volt igazuk, a meccs így is, úgy is befejeződött volna, legfeljebb csak tizenvalahány másodperccel később.

Ez volt Wladimir Klitschko 55. profi mérkőzése. Az ukrán klasszis eddigi mérlege 52 győzelem és 3 vereség. Az ukrán bokszolónak az eredeti tervek szerint az orosz Alexander Povetkin lett volna a kihívója, de Povetkin bokaszalag-szakadást szenvedett, ezért az amerikai "ugrott be" helyette. Wladimir Klitschko jelenleg két igazán komoly szervezet, az IBF és a WBO világbajnoka, bátyja, Vitali Klitschko (36-2) pedig a Boksz Világtanácsé (WBC). Így aztán már csak a WBA korona van „idegen” kézben, amely megszerzésére egyelőre kevés az esély, hiszen Nicolay Valuevnek a jövő szombati mérkőzése után a sérüléséből felépült Ruslan Chagaevvel kell bokszolnia...

Szólj hozzá a fórumban

Fight.hu

Partnereink

Partnereink