Vezető hír

Kótai Mihály újra edzésbe áll

Kótai Mihály újra edzésbe áll
Rég óta nem hallottunk az ex-világbajnok nagyváltósúlyú bokszoló Kótai Mihály felöl. Az egykoron WBF/IBO világbajnoki öveket birtokló bunyós a 2009-es évben újra edzésbe áll miközben televíziós munkáira is figyelmet kell szakítania.
Kotai.mihaly.jpg

- Hogyan teltek az ünnepek?

- Nyugodtan. Ez volt az első karácsony a kislányommal. Most már a fát fel kellett rakni egy kisebb emelvényre, mert már le tudja szedni. És ami még egy nagy élmény volt ezen felül, hogy a napokban Janicsák István meghívására énekelhettem vele a Petőfi Csarnokban.

- És melyik számot énekelted?

- Az „Engem ne sírass már!” címűt. Nagy élmény volt egy ilyen teltházas búcsú koncerten énekelni.

- Viszont mi siratunk téged, hogy ennyire bokszmentesen telik az életed!

- Hát igen, ezt elhiszem! (nevet). Az utolsó és talán egyetlen bokszmérkőzés, amit végignéztem, mióta nem bunyózok az a Holyfield vs. Valuev mérkőzés volt.

- Ráadásul ez a csata nagyon megosztotta a szurkolókat, szakértőket. Te például, mint egykori világbajnok ökölvívó, hogyan értékelted ezt a meccset?

- Én nagyon sajnáltam ezt a meccset, hogy így alakult. Én harminckét éves vagyok a Holyfield meg negyvenhat. Félelmetes, hogy milyen kondiban és formában volt ezen a mérkőzésen. Azért arra kíváncsi lennék, hogy a Valuev egyáltalán oda tudott volna e érni akkor tájt, amikor a Holyfield 34-36 éves és éppen a Tyson elleni KO-s győzelmei idejében vagyunk. Most nálam a tizenkét menetből kilencet simán vitt Holyfield.

- Köztudottan nem vagy egy nagy bokszmeccs néző, Te inkább űzni szereted ezt a sportágat. Mit tervezel a jövő esztendőre, továbbra is úgymond távol maradsz a bunyótól vagy már aktívabb részese leszel ismét ennek a sportágnak?

- Ebben az évben sok minden történhet, sok mindent tervezek. Még talán azt is, hogy elkezdek egy picit végre edzeni, mert a súlyom elment és már nem érzem jól magamat így. Még így harminckét évesen is sokan mondják, hogy fiatal vagyok, úgyhogy bármi lehet… Most már a bunyónak az edzőtermi légköre nagyon hiányzik és maga sparringok is hiányoznak.

- Beszéljünk egy kicsit az elmúlt esztendőről. Mivel foglalkozott Kótai Mihály 2008-ban?

- Van egy Magyar 1-es tv műsor Az Étterem. Ez egy vetélkedő sorozat, aminek az egyik szervezője úm. producere vagyok. Ez a műsor most karácsonykor mutatkozott be a tv-ben és ebben vállaltam szervezői munkát, amivel az előző év el is ment.

- És mennyire találtad meg önmagad, mint televíziós műsorok producere?

- Megmondom őszintén, hogy bokszolni sokkal könnyebb volt, mint ezt csinálni, úgyhogy ha összehasonlítom egy sportoló életét egy menedzser központú emberével, a sportolóval előbb cserélnék! Amúgy én ennek ellenére nagyon élvezem ezt a munkát. Bár sokat kellett tanulnom és sok idegeskedéssel jár ez a munka.

- A hazai profi ökölvívás „aranykorszakának” már egy jó ideje vége. Te látsz valami esélyt arra, hogy ez folytatódjon?

- Régebben a Kokó, Madár, Nagy Jani és szerény személyem egy évre leosztva sok meccset tudott produkálni a nézőknek. Mondjuk ebben éllovas is voltam. Sok meccset vívtam egy évben. Mióta a TV2 kiszállt a bokszból és az előbbi nevekből már csak egy bunyózik így a többi Universumos bunyósra hárult minden főszerep, és a nézők kevesebb meccset látnak. Én nagyon bízom a Bedák fivérekben és Balzsayban is. Karcsi most nagy megmérettetés előtt áll, úgyhogy nagyon drukkolok neki!

(Peru)

Fight.hu

Partnereink

Partnereink