Vezető hír

Manny Pacquiao elkapta Oscar De La Hoyát is

Manny Pacquiao elkapta Oscar De La Hoyát is
Vasárnap hajnalban, Las Vegasban rendezték a két népszerű profi ökölvívó, a filippínó Manny Pacquiao és az amerikai-mexikói Oscar De La Hoya összecsapását, melyet váltósúlyban ejtettek meg.

Hónapok óta erről a csatáról beszélt a boksz világa, hiszen két hihetetlenül eredményes, és népszerű ökölvívó készült egymásnak feszülni a vegasi szorítóban. Mint ismeretes, Oscar De La Hoya (39-6) 6 különböző súlycsoportban szerzett nagy szövetségek égisze alatt világbajnoki övet, és ezzel világcsúcstartó, miközben Manny Pacquiao négy kategória világbajnoka, míg pehelysúlyban „csak" a legjobb volt - vb cím nélkül! A meccsüket váltósúlyba tervezték, ahol Pacquiao még soha nem lépett kötelek közé, és ahol De La Hoya se bokszolt 2001-óta. Ennek ellenére az amerikai fizikailag nagyon erősnek tűnt a mérlegelésen.

>> Video: a mérkőzés letölthető <<

A meccs első menetében a két bokszoló egy kicsit még puhatolózott a másik szándékát illetően, illetve talán azért, hogy a "papírra vetett" elméletet kézzal fogható tapasztalat válthassa fel. Ha ez így volt, az „Aranyfiúnak" hamar rá kellett jönnie, hogy komoly problémái lesznek ellenfele kézsebességével, amikor alig egy perc küzdelem után még csak reagálni sem tudott Pacquiao hátsókezes ütésére, valamint a villámgyors jabekre. Pacquiao más dimenzióban bokszolt, mint a most már egyértelműen megkopott De La Hoya: lábon jól mozgott, míg beugrásai élményszámba mentek. A kis filippínó úgy lopta a távolságot, és talált tisztán, mintha nem is lett volna fél feljebb alacsonyabb ellenfelénél! Mindeközben a legendás Oscar De La Hoya mintha ringben sem lett volna! A macska-egér játék a 8. menet végéig tartott - volt, hogy Pacquiao egyértelműen megkímélte ellenfelét - amikor az „Aranyfiú" sarka feladta a kilátástalant.

Győzelmével Manny Pacquiao tovább hizlalta kiváló rekordját, ami már 48 győzelmet számlál, 3 vereség és két döntetlen mellett, valamint megerősítette helyét a bokszvilág képzeletbeli csúcsán. Legyőzött ellenfelének ezt követően aligha lesz más választása, csak a visszavonulás.

Szólj hozzá

Fight.hu

Partnereink

Partnereink