Profi

Meccselemzés ifj. Perutek Jánossal

Meccselemzés ifj. Perutek Jánossal
A Super Six második körének záró meccséről kértük lapunk szakértőjét, az Eurosport kommentátorát ifj. Perutek Jánost, hogy készítsen egy összefoglalót. Íme!
A Super Six egyik nagy „hazai”  rangadóját Magyarországon a Sport televízió közvetítette élőben Kalifornia államból. Az Oracle Arena-ban a beugró Allan Green próbálta megállítani Andre Wardot, aki a torna alatt már be is gyűjtötte a WBA világbajnoki címét a dán Kesslertől. Így ez a találkozó egyben az első világbajnoki címvédése is volt az olimpikonnak. A mérkőzést egyhangú pontozással, minden menetet megnyerve abszolválta a Ward. Ennek ellenére megkértük szakértőnket ifj. Perutek Jánost, hogy elemezze a mérkőzésen látottakat. 

Nem tudtam sajnos élőben figyelemmel kísérni ezt a meccset. De nagyon meglepett, hogy Ward ezen a meccsen ekkora különbséggel nyert. Sejtettem, hogy Green nem tudja majd megállítani honfitársát. Ward győzelme tehát nem lepett meg, csak a nagy különbség. Azt gondoltam Green végre mutat is valamit és nem csak „beugró” lesz. Sajnos nem így történt. 

Ward (fehérben) fölényesen nyert Green ellen

Ward (fehérben) fölényesen nyert Green ellen

Green sokat erőltette a közeli bunyót, a test-test elleni küzdelmet, de ebben rendre Ward volt jobb. Persze ezt Green is észrevette és sokszor váltott. Nem egyszer hosszabb, nyújtott ütőtávban bunyózott, de így sem tudott eredményt elérni. Rendre bekapta Ward jobb egyeneseit és a meccset látva a pontozás nem volt túlzó. Véleményem szerint Green nem tudott megfelelő képen védekezni, sem támadni. Tiszta fejjel bunyózott, sokszor látszódott, érződött, hogy próbálja követni Wardot, mégis szakmailag alul maradt. Ráadásul nagyon simán. Mivel fizikailag nincsen Ward szintjén így egyértelmű volt a meccs. A mérkőzésen sok volt a dulakodás így nem ez lesz az év ütközete, és arra is kíváncsi vagyok, hogy Green majd ki ellen fog tudni mutatni valamit. 

A következő forduló  egyik nagy meccse mindenképpen az Európai szuperütközet lesz, amit Abraham és Froch fog egymás ellen vívni, de Wardnak is fel kell majd kötni a „gatyáját” Andre Direll ellenében, hiszen ő  a végső győzelemre is esélyes Arthur Abraham ellen gyűjtött be értékes pontokat.


p.sz.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink