Profi

Merre haladhat tovább Erdei pályafutása?

Merre haladhat tovább Erdei pályafutása?
A profibox.hu annak próbált utána járni, hogy az egykori WBO félnehézsúlyú és WBC cirkálósúlyú világbajnokunk Erdei Zsolt karrierje milyen irányt vehet akár Amerikában, vagy máshol a világon.
Természetesen most, is mint mindig lapunk szakértőjét ifj. Perutek Jánost kérdeztük az aktuális témáról.


Véleménye szerint mennyire lehet eredményes Erdei Amerikában?

Ha lesz az USA-ban piaca egy Madár meccsnek az már hatalmas dolog lenne, hiszen az Universum, nem tudott, de lehet nem is akart Erdeinek tető alá hozni egy ilyen meccset. Azonban sok víz le fog még folyni a Dunán, amíg Madár ringbe lép az Egyesült Államokban.

Erdei Zsolt Giacobbe Fragomeni ellen szerezte meg a WBC cirkálósúlyú világbajnoki övét

Erdei Zsolt Amerikában is ismert szeretne lenni

Ezek szerint Ön nem bízik Madár tengerentúli karrierjében?

Ezt nem mondtam. De mindenképpen kicsit szkeptikus vagyok. És most nem egyamolyan magyaros kisebbségi érzés fogott el. Nem erről van szó. Én, mint a bunyó egyik nagy imádója még jó, hogy abba bízom: Ez sikerülni fog! De azért engedjék meg nekem, hogy a földön is járjak egy picit. Amerikában a meccs szereplői adják el a meccset már rég óta. Nem elég „csak” címmérkőzésnek lennie egy csatának, hogy mindenki odafigyeljen. Mivel Zsolt ismeretlen az USA publikuma előtt, így nagyon nehéz lesz olyan derbit szervezni neki, amilyet akar, amiről álmodik. Viszont most már jó úton halad a cél felé, és remélem sikerrel veszi az akadályokat.


Mit gondol meddig fog még bokszolni Erdei?

Ő azt mondta jövőre visszavonul. És ezt tiszteletben kell tartani. Nem hiszem, hogy én erre jobb választ tudnék adni.


Mikor lesz még egy olyan nagy bunyósa hazánknak, mint Zsolt?

Fogalmam sincsen. Ez promóteri kérdés is. Nem elég csak jó bunyósnak lenni. Szerintem jó bokszolók most is vannak itthon, igaz kevesebb, mint 10-12 éve. Úgyhogy passsz….


p.sz.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink