Profi

Végleges elhatározás, Nagyék nem foglalkoznak Vető Gáborral

Végleges elhatározás, Nagyék nem foglalkoznak Vető Gáborral
A könnyűsúlyú profi ökölvívót, Nagy Istvánt képviselő edző-menedzser, Nagy Lajos (Big Boxing) elhatározása végleges, a továbbiakban nem foglalkozik a Vető Gábor elleni mérkőzéssel, miután a Svájcban élő fiatal magyar ökölvívó képviselője, több alkalommal kitért az összecsapás elől.
Az internetes bokszoldalak rendszeres olvasói bizonyára ismerik a történetet, amely meghiusította a nagyszerűnek ígérkező összecsapást, immáron véglegesen. Nagy Lajos először idén tavasszal fogadta el Oliver Dütschler menedzser feltételeit, amely után mégsem került megrendezésre a csata, mivel a svájci szakember egész egyszerűen nem kereste tovább a nyíregyháziakat. Legutóbb október 23-án, Németországban kellett volna megküzdeniük, ám Vető Gábor sérülésre hivatkozva lemondta a találkozót. A történet furcsasága, hogy Vető nem volt sérült, hiszen október 23-án, az eredeti helyszínen, mégis ringbe lépett, és nyert egy ismeretlen orosz bunyós ellen.

Ekkora Nagy Lajos tett ellenajánlatot Vető Gáboréknak, miszerint november 12-én, Győrben, kedvező anyagi feltételek mellett csapjon össze a két magyar bokszoló, méghozzá a Magyar-bajnoki címért. Mivel ezt a lehetőséget Oliver Dütschler elutasította, Nagy Lajos kijelentette, hogy a továbbiakban nem lát lehetőséget a mérkőzés tető alá hozására.

A történet csak azért lett ismét „leporolva”, mivel csütörtök folyamán levél érkezett Nagy Lajos postafiókjába, amely egy újabb ajánlatot tartalmazott a Nagy-Vető mérkőzéssel kapcsolatban.

Az ajánlatot egy bizonyos Rebecca Jones jegyezte, aki valószínűleg Oliver Dütschler kapcsolati köreiből származik. A magát nemzetközi boksz-ügynöknek tituláló Jones financiális kérdéseket is érintő javaslata szerint, 2011. január 8-án, Freiburgban (Németország) megrendezhető lenne a küzdelem, 6 menetben. A levélben elég érdekesen vannak elferdítve a magyar rajongók által jól ismert tények, hiszen abból az olvasható ki, mintha lett volna olyan eset, hogy Nagy István mondta le a küzdelmet. Pedig ilyen nem volt!

„Sokan azt mondják, hogy Nagy nem akar szembenézni Vetővel, és többen azt állítják, ellenkezőleg - mi az igazság?” – teszi fel a kérdést levelében Rebecca Jones.

Nagy Lajos menedzser elmondta, hogy a levelet megelőzően soha nem hallotta Rebecca Jones nevét, pedig Európa majdnem minden pontján megfordult már. A Boxrec is csak egyetlen, „illegális státusú” ausztriai rendezvényről tud, mely Jones nevéhez fűződik, és ahol egy ökölvívó meccs került lebonyolításra. Azon a mérkőzésen Vető egyik korábbi ellenfele lépett kötelek közé.

„Elutasítottam az ajánlatot, mivel tartjuk magunkat ahhoz a kijelentésünkhöz, hogy a Nagy-Vető összecsapás kérdése végleg lezárult. Az ajánlat egyébként is gyengébb volt, mint amit én ajánlottam a november 12-i címmérkőzésre.” – jelentette ki Nagy Lajos. „Dütschler úrral korábban már többször megégettük a kezünket, legutóbb több mint egy hónapot készültünk, napi 2-3 edzéssel az október 23-i mérkőzésre, hiába. Nem akarjuk egy általam nem ismert (Jones), és egy másik, megbízhatatlan ember (Dütschler) kedvéért az év végi ünnepeket feleslegesen végigdolgozni. Vető Gábornak most is, mint mindig, sikerekben gazdag pályafutást kívánok.”

Nagy Lajos hozzátette azt is, hogy az ajánlat nem tartalmazott súlycsoport-megjelölést, és azt sem, hogy melyik német szövetség felügyelné majd a mérkőzést. A szakember a Rebecca Jones-nak küzdött válaszlevelében megfogalmazta, hogy Vető Gábor megbízhatatlan menedzsmentje miatt nem érdekli a küzdelem, és nem lát okot arra, hogy megváltoztassa a Nagy Istvánnal közösen meghozott döntését.

- =Big Boxing hír= -

Fight.hu

Partnereink

Partnereink